Στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Οριστικά στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου περνούν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης του Δήμου Χαϊδαρίου με τις οποίες είχε μπει προσωρινό «μπλόκο» στη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην εταιρεία «MILINA ENTERPRISES COMPANY LIMITED» του Γιώργου Προκοπίου, έναντι του ποσού των 37.316.041 ευρώ.

Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να επιλύσει τη διένεξη που έχει ανακύψει μεταξύ του Δήμου Χαϊδαρίου και της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.), δείχνοντας ως αρμόδια τα πολιτικά δικαστήρια. Τον περασμένο Δεκέμβριο η μεταβίβαση είχε παγώσει μετά από απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ, όμως τώρα το ανώτατο δικαστήριο με τη νέα του απόφαση αίρει το προσωρινό «μπλόκο» και ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης.

Ανακοίνωση του προέδρου του ΣτΕ για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του Συμβούλιου της Επικρατείας Δημήτρη Σκαλτσούνη, η Ολομέλεια του ΣτΕ σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών έκρινε ότι η διαφορά πού προέκυψε είναι ιδιωτικού δικαίου και άρα δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα του ΣτΕ. Έτσι απέρριψε την αίτηση του Δήμου Χαϊδαρίου, κατά της “ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.” (ΕΤΑΔ Α.Ε.), με την οποία ζητούσαν να ανασταλεί η εκτέλεση:

α) της από 4.6.2021 προκηρύξεως της εταιρείας ΕΤΑΔ Α.Ε. για τη διενέργεια ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού με αντικείμενο την πώληση τμήματος ακινήτου της μείζονος εκτάσεως (ακίνητο 350.745 τ.μ.) των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και

β) της Α.Π. 9015/7.7.2021 αποφάσεως του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ, με την οποία ανακηρύχθηκε οριστικός πλειοδότης η εταιρεία «MILINA ENTERPRISES COMPANY LIMITED» με οικονομικό αντάλλαγμα 37.316.041,88 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *