Ο Πατούλης κατά των εργαζομένων εποπτών δημόσιας υγείας!

Για πρώτη φορά Περιφερειάρχης στρέφεται εναντίον των εργαζομένων, με απαράδεκτη άσκηση ένδικων μέσων κατά των Εποπτών Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής!

Κοινή δήλωση των Περιφερειακών Συμβούλων της «Ανεξάρτητης Αυτοδιοίκησης Αττικής» και μελών της Οικονομικής Επιτροπής, Δημήτρη Κατσικάρη, Άννας Μεθυμάκη, Γιώργου Κατριβάνου, Νίκου Ανδρουλακάκη:

«Είμαστε απολύτως αντίθετοι με την πολιτική του Περιφερειάρχη κ. Πατούλη η οποία στρέφεται απροσχημάτιστα κατά των εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα εναντίον  στελεχών όπως οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας, που διαχρονικά και καθημερινά δίνουν σκληρό αγώνα για την προστασία της υγείας των πολιτών -ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων-, κάτω από δυσμενείς και επικίνδυνες για τη ζωή τους συνθήκες.

Καταγγέλλουμε την ενέργειά του να προσφύγει στα δικαστήρια κατά του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων, ενώ, την ίδια ώρα, υποκριτικά… τους χειροκροτεί και τους εξυμνεί για τις προσπάθειές τους, ως άλλος Ιανός!

Η Παράταξή μας, διαχρονικά, βρέθηκε δίπλα στους εργαζόμενους με πράξεις και  διαρκή διάλογο και δεν διανοήθηκε ποτέ να αντιπαρατεθεί δικαστικά μαζί τους. Αντιθέτως, στάθηκε πάντα στο πλευρό τους και συμπαραστάθηκε σε όλους τους δίκαιους αγώνες και στα αιτήματά τους απέναντι στην αναλγησία και την υποκρισία της κεντρικής διοίκησης που κωφεύει επιδεικτικά.

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης, αντί να στρέφεται συνειδητά κατά των εργαζομένων, οφείλει να συνεργαστεί μαζί τους, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, ώστε με εξαντλητικό -και όχι προσχηματικό- διάλογο να αντιμετωπιστούν τα πραγματικά προβλήματά τους, που δεν λύνονται με αυταρχικές συμπεριφορές, ούτε με αιφνιδιαστικές προσφυγές σε ένδικα μέσα.

Η συνεργασία του κ. Πατούλη με τα συναρμόδια υπουργεία, δεν πρέπει να εξαντλείται μόνο στις νομοθετικές ρυθμίσεις που αλλοιώνουν τη λαϊκή ετυμηγορία και τραυματίζουν την αυτοδιοίκηση, αλλά και σε πρωτοβουλίες για την προστασία των εργαζομένων που καθημερινά διακινδυνεύουν την υγεία τους, προστατεύοντας την υγεία των πολιτών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *