Νίκος Καλαμακιώτης: Ένας ακούραστος και αθόρυβος εργάτης στο Δήμο Πειραιά

Ο Νίκος Καλαμακιώτης, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με τον Γιάννη Μώραλη και εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης, δεν είναι… ένας ακόμη υποψήφιος στις εκλογές της 26ης Μαϊου, αλλά ένας ξεχωριστός άνθρωπος του Πειραιά που έχει δώσει «ψυχή» σε κάθε τομέα με τον οποίο καταπιάστηκε στο Δήμο Πειραιά, αλλά και στο Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ, στο οποίο είναι κεντρικό στέλεχος.

Άνθρωπος δημιουργικός, με ξεχωριστό ήθος και αξίες κοσμεί στην κυριολεξία το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μώραλη, καθώς κινείται πάντα σε ήπιους τόνους, μακριά από βιτρίνα και πάντα με περιεχόμενο και αληθινή δράση και προσφορά.

Στη μακρά διαδρομή του στα κοινά, ο Νίκος Καλαμακιώτης, διακρίθηκε για το έργο του και την προσφορά του, χωρίς να κατηγοριοποιεί τους Πειραιώτες σε «δικούς μας και άλλους», με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών τις οποίες υπηρέτησε με αξιοπρέπεια και επιτυχία πάντα.

Ξεκινώντας κυριολεκτικά, από τη βάση και τη γειτονιά, έχει πλήρη επίγνωση των πραγματικών προβλημάτων και αναγκών, αφού έχει εκλεγεί δύο τετραετίες Διαμερισματικός σύμβουλος του Α΄ Δημοτικού Διαμερίσματος και μάλιστα από την 1η Ιανουαρίου 2009 μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2010 διετέλεσε και Πρόεδρος του Α΄ Διαμερίσματος, με μεγάλη επιτυχία και σημαντικό έργο.

Σήμερα, είναι Υποδιευθυντής της Διοικητικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου  ΜΕΤΑΞΑ και από τον Ιούνιο του 2017 έως και σήμερα είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος του σημαντικού Κοινού Υπηρεσιακού Συμβουλίου των Νοσοκομείων, ενώ στη μακρά του διαδρομή σημειώνουμε την εκλογή του από το 1988 μέχρι σήμερα ως τακτικού αιρετού μέλους του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Μεταξά, όπου από τον Δεκέμβριο του 2010 μέχρι τον Μάϊο του 2013, διετέλεσε και Πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου!

Ο Νίκος Καλαμακιώτης είναι έγγαμος με δύο παιδιά,  Πτυχιούχος Ανωτέρας σχολής   Ναυπηγών Αθηνών και στις εκλογές του 2014 εξελέγη με μεγάλη αποδοχή Δημοτικός Σύμβουλος με τον Γιάννη Μώραλη, ο οποίος τον εμπιστεύθηκε από την πρώτη στιγμή, τον Σεπτέμβριο του 2014 έως και σήμερα, στην κρίσιμη θέση του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, σε ένα νευραλγικό πόστο όπου παρουσίασε μεγάλο έργο, ,με τον ίδιο αθόρυβο τρόπο που ξέρει να κινείται και να λειτουργεί.

Για του λόγου το αληθές, ιδού τα πραγματικά -εντυπωσιακά- πεπραγμένα του Νίκου Καλαμακιώτη, που αποτελούν σίγουρο εχέγγυο για να τον εμπιστευθούν και πάλι οι Πειραιώτες στις εκλογές που έρχονται, στέλνοντάς τον εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά:

ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

 • Εκσυγχρονισμός λειτουργίας των Διοικητικών Συμβουλίων των Σχολικών Επιτροπών.
 • Άμεση έκδοση και υλοποίηση αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ) (Κατανομή Τακτικών Επιχορηγήσεων και παραχωρήσεων χώρων των Σχολικών Μονάδων).
 • Αξιοποίηση και παραχώρηση όλων των διαθέσιμων χώρων των Σχολικών Μονάδων για αθλητικές, εκπαιδευτικές & κοινωνικές δραστηριότητες
 • Τοποθέτηση συναγερμών σε πολλές Σχολικές Μονάδες.
 • Κάλυψη δαπανών για κτιριακές βελτιώσεις (Λέβητες, ανελκυστήρες, σώματα θέρμανσης μέσω των Σχολικών Επιτροπών).
 • Εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων για την πυρασφάλεια των Σχολείων.
 • Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και τους Εκπαιδευτικούς Ομίλους «ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ΙΕΚ ΑΛΦΑ» για την εκπόνηση δωρεάν επιμορφωτικών προγραμμάτων.
 • Πάνω από 3.000 ωφελούμενοι παρακολούθησαν τα ανωτέρω προγράμματα.
 • Βράβευση όλων των επιτυχόντων μαθητών των Πανελλαδικών εξετάσεων.
 • Βελτίωση της καθαριότητας των Σχολείων με αύξηση του Ανθρώπινου δυναμικού.
 • Ρύθμιση όλων των οικονομικών εκκρεμοτήτων των σχολείων από λογαριασμούς ΔΕΚΟ.
 • Εκπόνηση μελέτης για τη δίκαιη κατανομή των τακτικών επιχορηγήσεων προς τις Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης.
 • Σε δύο σχολεία 15ο και 41ο φτιάχτηκαν 2 αίθουσες Πληροφορικής πλήρως εξοπλισμένες.
 • Στο 95% των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μπήκαν Η/Υ.
 • Τακτοποιήθηκαν κτηριακά προβλήματα στο 50% των Σχολείων
Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *