Γιώργος Τσιρίδης: Ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός δίπλα στον Μώραλη

Όσοι γνώρισαν τον Γιώργο Τσιρίδη στην πολυκύμαντη και πολυσήμαντη διαδρομή του στα κοινά του Πειραιά και θέλουν να τον χαρακτηρίσουν με μια μόνο λέξη, δεν δυσκολεύονται να καταλήξουν στη λέξη… άνθρωπος. Άνθρωπος με τα όλα του και με Α κεφαλαίο!

Άνθρωπος δημιουργικός, εργατικός και αποτελεσματικός με ότι κι’ αν ασχολήθηκε, ο Γιώργος Τσιρίδης είναι ο ορισμός της ευαισθησίας και της θετικής πράξης -για αυτό που πολλοί σήμερα έχουν ξεχάσει- τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας.

Αθεράπευτα ρομαντικός, αλλά και ρεαλιστής συνάμα, πεισματάρης και μεθοδικός, συλλογικός και σκληρά εργατικός σε όλα τα επίπεδα της δράσης του, έχει παρουσιάσει σημαντικό έργο σε συνδικαλιστικό επίπεδο -όπου τον εμπιστεύτηκαν χιλιάδες συνάδελφοί του επί δεκαετίες- αλλά και τεράστιο αυτοδιοικητικό έργο ως Αντινομάρχης Πειραιά και Περιφερειακός Σύμβουλος, δίπλα σε σημαντικά πρόσωπα που πέτυχαν, όπως ο εμβληματικός Χρήστος Φωτίου, ο δημιουργικός Γιάννης Μίχας και ο πετυχημένος Γιάννης Σγουρός.

Μετά από μια μακρά και πετυχημένη διαδρομή στο δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης όπου με ότι καταπιάστηκε έβγαλε ασπροπρόσωπους εκείνους που τον εμπιστεύτηκαν, τώρα βρίσκεται κοντά στον Γιάννη Μώραλη, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά στις εκλογές της 26ης Μαϊου, θέτοντας τον εαυτό του στην κρίση των Πειραιωτών, με ένα ισχυρό «διαβατήριο γνώσης», έργου και άποψης, που δεν προέρχεται από συνθήματα και παχιά λόγια, αλλά από το ισχυρό αποτύπωμα που άφησε στην αυτοδιοικητική του διαδρομή.

Με αυτά τα -πραγματικά και όχι πλασματικά- εφόδια, προσέρχεται στη μάχη και αποτελεί ένα ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ χαρτί για τον Γιάννη Μώραλη, αφού είναι βέβαιο ότι στην επόμενη θητεία του θα έχει δίπλα του έναν άνθρωπο που μπορεί να προσφέρει λύσεις, έργο και δράση για όλους τους δημότες του Πειραιά, με την εμπειρία και την όρεξη για δουλειά που διαθέτει.

Εκτός όμως όλων αυτών, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Τσιρίδης, είναι αυτοδημιούργητος και προέρχεται από μια ωραία προσφυγική οικογένεια που στάθηκε στα πόδια της με σκληρή δουλειά, σε πέτρινα χρόνια -όπως χιλιάδες άλλες στον Πειραιά.

Φτάνει για να το καταλάβουμε αυτό, όταν βλέπουμε δίπλα του, μια απλή οικογενειακή  φωτογραφία της ιστορικής διαδρομής, με τον αιωνόβιο άξιο πατέρα Παναγιώτη και τα αγαπημένα του αδέρφια, τον Πολυχρόνη Τσιρίδη, έναν από τους σημαντικότερους νομικούς της χώρας, τον Δημήτρη με μεγάλη διαδρομή στον αθλητισμό και τον εθελοντισμό και, τον Μπάμπη άνθρωπο της τέχνης και του θεάτρου -μια εξαιρετική οικογένεια, που στάθηκε όρθια, δυνατή, πάντα στην υπηρεσία των συνανθρώπων τους…

Υπ’ αυτή την έννοια η επιλογή του Γιώργου Τσιρίδη, για το νέο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά, δίνει ένα ισχυρό ποιοτικό μήνυμα -σε εποχή «φτωχών εκπροσωπήσεων»- αφού εδράζεται σε αρχές, ήθος και ισχυρό αξιακό φορτίο, γι’ αυτό ο Γιάννης Μώραλης είναι… τυχερός που τον έχει υποψήφιο και αύριο δίπλα του στην ομάδα διοίκησης ενός δύσκολου Δήμου!

Αλλά, επειδή… τα πολλά λόγια είναι φτώχια, ας δούμε μόνο με τίτλους τη διαδρομή του Γιώργου Τσιρίδη, μια διαδρομή που αξίζει να τον οδηγήσει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΡΙΔΗΣ: Μια άξια διαδρομή

 • Ξεκίνησε να ασχολείται από πολύ μικρή ηλικία με τα κοινά και τα Συνδικάτα.
 • Σε ηλικία μόλις 26 ετών, ένα δυναμικό Συνδικάτο, οι Μηχανικοί του ΟΑΣΑ, τον εκλέγουν Πρόεδρο.

Την θέση του Προέδρου θα του την εμπιστευθούν οι Μηχανικοί του ΟΑΣΑ για 18 χρόνια!!

 • Συμμετέχει ενεργά σε όλα τα όργανα του Συνδικαλιστικού κινήματος και σε ηλικία μόλις 30 ετών εκλέγεται στην Διοίκηση της Γ.Σ.Ε.Ε.
 • Παράλληλα ασχολείται ενεργά με το αναπηρικό κίνημα, από την θέση του  μέλους της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Γονέων Ατόμων με Αναπηρία.(ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ)
 • Το 1994 συμμετέχει στις εκλογές της πρώτης αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
 • Εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος με Νομάρχη τον Χρήστο Φωτίου, ο οποίος του αναθέτει καθήκοντα Αναπληρωτή Νομάρχη για 4 χρόνια.!!! (αρμοδιότητες ΄Εργων Υποδομής, Μεταφορών και Ευρωπαϊκών πόρων).
 • Το 2002 στην Υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς, εκλέγεται στο Νομαρχιακό Συμβούλιο με Υπερνομάρχη την Φώφη Γεννηματά και Νομάρχες τους Γιάννη Μίχα και Γιάννη Σγουρό.
 • Την πρώτη διετία του αναθέτουν καθήκοντα Αντινομάρχη Διοίκησης και Οικονομικών, ενώ την δεύτερη διετία την θέση του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
 • Το 2006 στις εκλογές για την Υπερνομαρχία Αθηνών Πειραιά επανεκλέγεται 1ος σε ψήφους σε  Α΄ και Β΄Πειραιά.
 • Του ανατίθενται καθήκοντα Αντινομάρχη Υγείας Πρόνοιας και Υγειονομικών ελέγχων για 2 χρόνια (2007-2008) και ένα χρόνο Προέδρου στο δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχίας Πειραιά, όπου για την δράση του το δίκτυο βραβεύεται από το Κογκρέσο των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης θήτευσε Και 1 χρόνο Αντινομάρχης σε θέματα Παιδείας.
 • Το 2010εκλέγεται στην πρώτη αιρετή Περιφέρεια, με Περιφερειάρχη τον Γιάννη Σγουρό και Αντιπεριφερειάρχες τοΝ Στέφανο Χρήστου στον Πειραιά, και Δημήτρη Κατσικάρη Νήσων.
 • Επίσης ήταν Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας.

 

 

 

Ετικέτες

Δεν βρέθηκα Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *