Χάρις Ζηλάκου: Η μικρή που «κοντράρισε» και κέρδισε τον Μιχαλολιάκο, έχει την εμπιστοσύνη του Μώραλη!

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος έχασε τη μάχη από τη μικρή Χάρις!

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος έχασε τη μάχη από τη μικρή Χάρις!

ZILAKOU MORALIS

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος την απέπεμψε, αλλά ο Γιάννης Μώραλης την εμπιστεύεται. Αν και πρώτη Διαμερισματική σύμβουλος το 2010, δεν ήταν αποδεκτή για Πρόεδρος από τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο. Τον κοντράρισε, κέρδισε, αποπέμφθηκε και δικαιώθηκε!
Ο λόγος για τη δημοτική σύμβουλο Πειραιά Χάρις Ζηλάκου, που τώρα ως Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, εργάζεται και προσπαθεί να προσφέρει, όπως δείχνει η διοργάνωση του επιμορφωτικού σεμιναρίου σε 28 παιδαγωγούς των Βρεφονηπιακών Σταθμών, που θα πραγματοποιηθεί από Εικαστικό εργαστήρι, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου από τις 11:00 έως τις 14:00. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στον 24ο Βρεφονηπιακό Σταθμό (Σ. Ζερβού 1 και Γιαννοπούλου, Παλ. Φάληρο), είναι τρίωρης διάρκειας και έχει ως θέμα: «Θεατρική κούκλα, μια απλή προσέγγιση για εμψύχωση και κατασκευή». Εκπαιδεύτρια – Εμψυχώτρια θα είναι η Εμμανουέλα Καποκάκη.

Η Χαραλαμπία (Χάρις) Ζηλάκου, δήλωσε:
«Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε το Σάββατο το Εικαστικό εργαστήρι «Πράσσειν Άλογα», στον 24ο Βρεφονηπιακό Σταθμό. Υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία, καθώς τα εκπαιδευτικά προγράμματα που παρουσιάζουν έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και βοηθούν στην περαιτέρω επιμόρφωση των παιδαγωγών μας. Στόχος μας είναι να ενισχύεται η γνώση τους, έτσι ώστε να προσφέρουμε καθημερινά, τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στα παιδιά μας».

 

Η ΠΑΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ
Η διαγραφή της Χάρις Ζηλάκου από τον Μιχαλολιάκο και η Δικαίωση

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος διέγραψε την Χάρις Ζηλάκου, αλλά… έχασε το παιχνίδι. Ιδού, πως, τότε, η ίδια αποτύπωσε την ιστορία της:

«Ως πλειοψηφούσα Κοινοτική Σύμβουλος του Συνδυασμού «ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ», συγκάλεσα το Συμβούλιο στις 02/01/2011 για Εκλογή Προεδρείου…
της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Πειραιά. Από τα 15 μέλη του Συμβουλίου προσήλθαν οι 8, με τις όποιες γραμματικές γνώσεις έχω και χωρίς να έχω δίπλα μου σωστούς εντολοδόχους υποτακτικούς νομικούς συμβούλους, έκρινα ότι υπάρχει απαρτία.

Έλαβα 5 από τις 8 ψήφους και εξελέγην Πρόεδρος. Το πρακτικό Εκλογής έπειτα, το κατέθεσα στην Περιφέρεια που είναι το αρμόδιο όργανο που κρίνει την εγκυρότητα της εκλογής.

Ενημέρωσα στην αίθουσα ότι άλλο η ειδική Συνεδρίαση για συγκρότηση σώματος και άλλο οι τακτικές Συνεδριάσεις που αναφέρονται στο άρθρο 89.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος ως πρώτο και σπουδαίο έργο για εκείνον, αποφάσισε τη διαγραφή μου με αρχική αιτιολογία ότι επέδειξα αλαζονική και εγωκεντρική συμπεριφορά. Ο πραγματικός λόγος ήταν ότι δεν επιθυμούσα να υποστηρίξω την επιλογή του, που ήταν ο κ. Αλαφούζος, που τον είχε Υπασπιστή του στο Υπουργείο και από ότι έμαθα τον είχα περάσει 469 σταυρούς.

ZILAKOU XARIS

Στις 05/01/2011 ο κ. Δήμαρχος προχώρησε σε πλήρη επίδειξη έλλειψης γνώσεων πάνω στον « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ». Κάλεσε Δημοτικούς Συμβούλους και συναδέλφους μου Κοινοτικούς Συμβούλους, να υπογράψουν την διαγραφή μου ώστε δήθεν να είναι αιτιολογημένοι και μάλιστα με το παρακάτω αστείο επιχείρημα: Ότι παρανόμως συνεδρίασα ενώ μου ζητήθηκε από τον Συνδυασμό να μην συνεδριάσω διότι το άρθρο 89 εξηγεί ότι απαρτία είναι τα 2/3 των μελών του Συμβουλίου. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι μέσα από το σύμπλεγμά του να επιβληθεί και να φανεί ισχυρός εξανάγκασε, πίεσε και ώθησε Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους να υπογράψουν τη ΔΗΘΕΝ διαγραφή μου ενώ οι ίδιοι δεν με γνώριζαν και δεν τους γνώριζα ούτε στο πρόσωπο, διότι και εκείνοι και εγώ ήμασταν νεοεκλεγμένοι οι περισσότεροι. Ούτε σε αυτούς όμως φέρθηκε σωστά, διότι εκμεταλλεύτηκε τη χρονική συγκυρία διανομής αντιδημάρχων και θέσεων σε Δημοτικές Επιχειρήσεις και τους έστελνε να βάλουν την υπογραφή τους, χωρίς να γνωρίζουν τι κάνουν, γιατί το κάνουν και αν πρέπει για το καλό τους να το κάνουν. Από αυτόν όμως δε μπορεί να κρέμεται η τύχη του Πειραιά μας.

Στις 07/01/2011 η Περιφέρεια εσφαλμένα προέβη σε ακύρωση του Πρακτικού Εκλογής της Ζηλάκου με το αιτιολογικό ότι έπρεπε να παρευρίσκονται τα 2/3 δηλαδή 10 στους 15 Συμβούλους. Άρα εδώ διαπιστώνουμε ότι υπήρχε συνεννόηση υπόγεια, μεταξύ Δημάρχου και Περιφέρειας, γιατί αυτά που έγραψε στο αιτιολογικό ο Δήμαρχος για την δήθεν διαγραφή μου ισχυρίστηκε η Περιφέρεια.

Στη συνέχεια έκανε δεύτερο ατόπημα, δεύτερη πραξικοπηματική πράξη που είχε προεκτάσεις ψυχολογικού, πολιτικού τραμπουκισμού και προχώρησε στη διαγραφή του δεύτερου κατά σειρά εκλεγμένου του Συνδυασμού του τέως Προέδρου της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Πειραιά κ. Κουβάτσου Ιωάννη.

Πάντα όμως ο παθιασμένος εγωισμός του κου Δημάρχου δεν αφήνει να έχει καθαρή σκέψη έτσι ώστε να μην επηρεάζεται από αδαής που κολακεύεται να τον τριγυρνούν.

Έτσι λοιπόν στις 16/01/2011 και επειδή του συνέφερε κατά την γνώμη σας να συγκαλέσει ως ΔΗΘΕΝ πλειοψηφών ο κ. Αλαφούζος ο γνωστός πλέον Υπασπιστής του, ο όποιος ήταν ΤΡΙΤΟΣ κατά σειρά προτίμησης, παρανόμως συγκάλεσε το Συμβούλιο για Εκλογή Προεδρείου, ενώ οι 6 Σύμβουλοι, ο κ. Κουβάτσος η κ. Ζηλάκου από τον Συνδυασμό του κ. Μιχαλολιάκου, ο κ Αλεξανδρής η κ. Γιαννοπούλου από τον Συνδυασμό του κ. Μίχα και ο κ. Φουστέρης με την κ. Βενιέρη από τον Συνδυασμό του κ. Μαντούβαλου, δεν προσήλθαμε διότι παλεύαμε την αποκατάσταση της νομιμότητας της πρώτης Συνεδρίασης στις 02/01/2011.

Άρα από τους 15 είχαν προσέλθει οι 9.

Τονίζουμε όμως ότι και τους 15 παρανόμως τους προσκάλεσε ο κ. Αλαφούζος. Κάνανε μεταξύ τους παράνομες εκλογές και επέλεξαν να στηρίξουν την επιθυμία του τον κ. Αλαφούζο. Η Περιφέρεια αντί να πει πρώτον: ότι ούτε εδώ υπάρχουν τα 2/3 όπως κακώς είχε πει για την πρώτη Συνεδρίαση και δεύτερον: ότι είναι παράνομη η Συνεδρίαση διότι δεν συγκάλεσε η πλειοψηφούσα Σύμβουλος κ. Ζηλάκου Χαραλαμπία, προχώρησε λόγω των πιέσεων που ασκούσε ο Δήμαρχος στην εγκυρότητα του Πρακτικού Εκλογής Αλαφούζου.

Εδώ λοιπόν καταλαβαίνει και ο τελευταίος αναγνώστης την συμπαιγνία μεταξύ Μιχαλολιάκου-Περιφέρειας.

Τώρα θα αναλυθεί και η παρανομία Μιχαλολιάκου- Περιφέρειας: Στις 25/01/2011 το Υπουργείο Εσωτερικών, ξεσκέπασε τη συμπαιγνία και ανέδειξε την παρανομία, των νομικών συμβούλων του κου Δημάρχου και του οργανωμένου θιάσου της Περιφέρειας».

Χάρις Ζηλάκου: «Σκοτεινή η περίοδος Μιχαλολιάκου»

ZILAKOU XARIS 2

Η Χάρις Ζηλάκου, τον Μάιο του 2014 εξελέγη δημοτική, πλέον, σύμβουλος με τον Γιάννη Μώραλη.
Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, στις 12 Μαϊου, σε συνέντευξή της στο kalpes14.gr, «τα έχωσε» σκληρά στον Βασίλη Μιχαλολιάκο. Ιδού η συνέντευξη, τότε:

«Η περίπτωση της Χ. Ζηλάκου, κάθε άλλο παρά συνηθισμένη είναι. Βλέπετε, δεν είναι σύνηθες μια 23χρονη νεαρή κοπέλα να γίνεται το επίκεντρο για λίγες ημέρες σε μια ολόκληρη πόλη, λίγο καιρό μάλιστα μετά τις δημοτικές εκλογές. Το όλο σκηνικό γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον, από την στιγμή, που επρόκειτο για μία εκλεγμένη σύμβουλο με το νικητή των εκλογών, στην συγκεκριμένη περίπτωση του Βασίλη Μιχαλολιάκου στον Πειραιά, κάνοντας τον τελευταίο να χάσει την ψυχραιμία του και χαλώντας το κλίμα ευφορίας που είχε δημιουργήσει η πρόσφατη τότε εκλογική νίκη του.

Η Χάρις Ζηλάκου μας μιλά για την εμπειρία που αποκόμισε από την έως τώρα συμμετοχή της στα κοινά, αλλά και την απόφασή της να συμπαραταχθεί με τον συνδυασμό ᾽Πειραιάς Νικητής᾽ του Γιάννη Μώραλη.

Η σκληρή δήλωσή σας για τον Βασίλη Μιχαλολιάκο μέσω της οποίας γνωστοποιήσατε και την προσχώρησή σας στον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, προκάλεσε πολλές συζητήσεις στο μεγάλο λιμάνι…

-Ξέρετε, ακόμη και σήμερα, μου είναι αδύνατο να ξεχάσω τον τρόπο με τον οποίο φέρθηκε ο απερχόμενος δημάρχος. Και δεν μιλώ ως πρόσωπο, αλλά ως έναν νέο άνθρωπο που στην πρώτη του επαφή με τα κοινά γνώρισε την σκληρή πραγματικότητα των παλαιοκομματικών αντιλήψεων που εκπορσωπεί ο απερχόμενος δήμαρχος.

Είχατε εκλεγεί πρώτη στ Α’ Διαμέρισμα, το μεγαλύτερο του Πειραιά;

-Ναι έτσι είναι και πραγματικά η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι συμπολίτες μου στην ηλικία τότε των 23 ετώνν ήταν και για μένα μία έκπληξη. Ωστόσο, το γεγονός αυτό φαίνεται πως ήταν ψιλά γράμματα για τον κ. Μιχαλολιάκο.

Πείτε μας τι ακριβώς έγινε…

Στην πρώτη συνεδρίαση του διαμερισματικού συμβουλίου, οι συνάδελφοί μου με πρότειναν με δική τους πρωτοβουλία για την θέση του προέδρου. Αν και με βάση τα προβλεπόμενα η εκλογή μου ήταν απολύτως σύννομη (ήταν παρόντες 9 από τους 15 συμβούλους οι οποίοι με υπερψήφισαν), ο κ. Μιχαλολιάκος, καταστρατηγώντας κάθε έννοια νομιμότης την κήρυξε άκυρη. Μάλιστα το άγχος του να μην εκλεγώ, ήταν τέτοιο, που έκανε αντικινητοποίηση στους υπόλοιπους συμβούλους του συνδυασμού, ώστε να μην εκλεγώ. Τελικώς, και μετά από απειλές περί διαγραφής μου, έκανε νέο συμβούλιο, εκλέγοντας για πρόεδρο τον άλλοτε υπασπιστή του στο υπουργείο Άμυνας. Φυσικά, όλο εκείνο το διάστημα, δεν έλειψαν οι έντονες έως εκβιαστικές πιέσεις από την πλευρά του κ. Μιχαλολιάκου, προκειμένου να κάνω πίσω. Με απείλησε μάλιστα ευθέως ότι θα με διαγράψει, ενώ από τα τηλεοπτικά κανάλια με χαρακτήρισε αλαζονική και εγωκεντρική, χωρίς ήθος και αρχές. Από τα μέσα ενημέρωσης, δε, ανακοίνωσε την διαγραφή μου από τον συνδυασμό του, μη γνωρίζοντας προφανώς ότι κάτι τέτοιο αντίκειται στη νομοθεσία περί συμβούλων δημοτικών κοινοτήτων.

Εσείς πώς αντιδράσατε;

-Κατόπιν επιθυμίας του κ. Δημάρχου τον επισκέφθηκα στο γραφείο του, λέγοντάς του ότι είναι παράνομη η διαδικασία διαγραφής μου. «Εγώ είμαι αρχηγός, ο νόμος και θα τα αλλάξω όλα», μου απάντησε. Το μόνο που ζήτησα, ήταν μία συγνώμη για την συμπεριφορά του στο πρόσωπό μου και μάλιστα σε… πανελλήνια εμβέλεια, ωστόσο η απάντηση που πήρα, ήταν: «Ένας δήμαρχος δεν ζητά ποτέ συγνώμη». Έτσι, χρησιμοποιώντας το δικαίωμα που μου έδινε ο νόμος, κατέφυγα στην Δικαιοσύνη, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά για συκοφαντική δυσφήμιση. Η υπόθεση βρίσκεται εν εξελίξει, και μετά από αναβολή που ζήτησε η πλευρά του. Κ. Μιχαλολιάκου, η ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστεί για τις 4 Δεκεμβρίου.

Τι προσδοκάτε από τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη;

-Εἰμαι βέβαιη, πως οι Πειραιώτες θα ανταποκριθούν απολύτως θετικά μπροστά σ᾽αυτή την πρόκληση που ανοίγεται για το μέλλον της πόλης. Για πρώτη φορά, έχουμε την ευκαιρία να απαλλαγούμε από τα βαρίδια του μεταπολιτευτικού παρελθόντος που οδήγησαν την πόλη μας στην μιζέρια και την απαξίωση, και να δώσουμε τα κλειδιά σε άνθρώπους που έχουν διακριθεί επαγγελματικά και μάλιστα στον δύσκολο στίβο του ιδιωτικού τομέα. Ήρθε η ώρα να κάνουμε το μεγάλο βήμα και να δώσουμε την ευκαιρία σε ανθρώπους που έχουν πετύχει αποδεδειγμένα σε όλα τα επίπεδα και έχουν κοινή αναφορά το ισχυρό αίσθημα του Ολυμπιακού, γεγονός με ιδιαίτερα σημειολογικά χαρακτηριστικά για τους Πειραιώτες. Τρανό παράδειγμα βεβαίως ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, η το πάθος του οποίου για την ένταξη του Πειραιά σε αναπτυξιακή τροχιά και την δημιουργία θέσεων εργασίας τους νέους, συνιστά για μένα πηγή έμπνευσης. Εξάλλου, η δική μου περίπτωση, αποτελεί μόνο ένα παράδειγμα για τον τρόπο που πολιτεύθηκε ο κ. Μιχαλολιάκος, θεωρώντας την πόλη μας τσιφλίκι του. Ακόμη και σήμερα, υπάρχουν αποκαλύψεις για τις σκανδαλώδεις ενεργειές του προς χάριν παντός είδους ημετέρων… Αναφέρομαι βεβαίως στο χθεσινό δημοσίευμα για την ανάθεση έργου σε εταιρεία που είχε αναλάβει την προεκλογική του καμπάνια και χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις. Η σκοτεινή αυτή περίοδος πρέπει να τελειώνει για τον Πειραιά».

ZILAKOU XARIS 3

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *