Τι συζήτησαν και τι ζήτησαν οι έμποροι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Οι εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ, συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη και του εξέθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος, τις προτάσεις τους για το ασφαλιστικό και την ανάγκη στήριξης των ΜμΕ .

Αναφέρθηκαν στις προοπτικές της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Ιδιαίτερο βάρος έδωσαν στις αδικίες και τις ανισορροπίες που δημιουργεί το νέο ασφαλιστικό σχέδιο που παρουσίασε η Κυβέρνηση και ζήτησαν να στηριχθούν οι 10 προτάσεις της ΕΣΕΕ που μπορούν να λειτουργήσουν ως ισοδύναμα στις νέες υπερβολικές επιβαρύνσεις.

Κ. Μητσοτάκης: Με την αλήθεια

Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η έλλειψη ρευστότητας, το φορολογικό και η γραφειοκρατία, πλήττουν τις επιχειρήσεις. Πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης που προκαλείται από την πολιτική αβεβαιότητα που συντηρούν οι παλινωδίες της κυβέρνησης. Χωρίς αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και πολιτική σταθερότητα δεν μπορεί να έρθουν ξένες επενδύσεις, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες στη Χώρα μας. Τόνισε ότι η κυβέρνηση υφίσταται τις συνέπειες του γεγονότος, ότι υποσχέθηκε πράγματα που δεν μπορούσε να υλοποιήσει και ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτήν την τακτική, αλλά θα πολιτευθεί με διαφορετική φιλοσοφία, λέγοντας αλήθειες, παραπέμποντας στην ομιλία του στη Βουλή για το Ασφαλιστικό.

Β. Κορκίδης

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης μετά τη συνάντηση δήλωσε: Ο μόνος δρόμος εξόδου από το αδιέξοδο είναι η συγκρότηση μιας αναπτυξιακής στρατηγικής με άξονα τις ΜμΕ που θα ανταποκρίνεται στην ανάγκη για δημιουργία νέου χρήματος και νέων θέσεων εργασίας. Όσες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιμετώπισαν αντίστοιχα δημοσιονομικά προβλήματα με αυτά της Ελλάδας, σήμερα δίνουν προτεραιότητα στην ενίσχυση και ανάπτυξη των ΜμΕ για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *