Στέργιος Πιτσιόρλας: 15 Δεκεμβρίου τελειώνουμε με ΟΛΠ, κατατίθενται oi δεσμευτικές προσφορές

Ξεκάθαρος ως προς την προοπτική του λιμανιού του Πειραιά, ήταν ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας για το θέμα αυτό, αλλά και για τις άλλες ιδιωτικοποιήσεις.

Σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο», επισήμανε ότι «χρειαζόμαστε μια νέα κουλτούρα στο θέμα των επενδύσεων και της ανάπτυξης». Σημείωσε, επιπλέον, την κρίσιμης σημασίας αξιοποίηση του Ελληνικού, όπου απαιτείται τελική συνεννόηση της Πολιτείας με τους επενδυτές για βελτιώσεις, συζήτηση στην οποία, όπως είπε, πρέπει να μετέχουν πολύ ενεργά οι δήμοι της περιοχής.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σημείωσε, επίσης, ότι η ολοκλήρωση των δύο διαγωνισμών, για ΟΛΠ και ΟΛΘ, σε συνδυασμό με εκείνον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, “θα αλλάξει το ειδικό βάρος της χώρας στο παγκόσμιο σύστημα συνδυασμένων μεταφορών και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για την προσέλκυση
μεγάλων επενδύσεων”.

• Στην ερώτηση «Τελικά τι πρόκειται να γίνει με τους διαγωνισμούς του ΟΛΠ και του ΟΛΘ;», απάντησε ως εξής:

«Και οι δύο αυτοί διαγωνισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ στις 15.12.2015 και για τον ΟΛΘ στις αρχές Απριλίου του 2016. Η ολοκλήρωση αυτών των δύο διαγωνισμών, σε συνδυασμό με τον διαγωνισμό για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα αλλάξει κυριολεκτικά το ειδικό βάρος της χώρας στο παγκόσμιο σύστημα συνδυασμένων μεταφορών και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων. Θα είναι μια στρατηγικής σημασίας εξέλιξη».

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *