Στέλιος Μανουσάκης: «Κυβερνούν κλεισμένοι σε γυάλινα κλουβιά»

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο πρόκειται ν’ αποφασίσει για την «Έγκριση ή μη κήρυξης-οριοθέτησης ως αρχαιολογικού χώρου του Δήμου Πειραιά και της περιοχής «Καστράκι», Δ.Ε. Δραπετσώνας, Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περιφέρειας Αττικής», προκαλώντας δικαιολογημένα τη μήνη όλων των φορέων της πόλης.

Είναι πραγματικά εξοργιστικό τέτοιες πρωτοβουλίες να αναλαμβάνονται από κλειστά «κονκλάβια» χωρίς να δίδεται ο λόγος στην πόλη και τους πολίτες της, χωρίς να δικαιολογείται η αναγκαιότητα λήψεως αποφάσεως και χωρίς να έχει προηγηθεί η απαιτούμενη διαβούλευση, ούτε καν ενημέρωση.

Η μεθόδευση που ακολουθήθηκε από το ΚΑΣ καταδεικνύει την απόλυτη προχειρότητα του όλου εγχειρήματος και δυναμιτίζει τις προσπάθειες οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης του Πειραιά, αφού ο χαρακτηρισμός του συνόλου της πόλεως ως αρχαιολογικού χώρου, πέραν της μη προφανούς αιτιολογίας του, θέτει εμπόδια όχι μόνο στη δυνατότητα αναπτυξιακών έργων, αλλά ακόμη και στην καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης, οι δραστηριότητες των οποίων θα επιβαρυνθούν με επιπλέον γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες.

Αξιώνουμε από το ΚΑΣ να μην αποφασίσει για το πιο πάνω θέμα.

Ετικέτες

Δεν βρέθηκα Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *