Σοβαρά προβλήματα στους αθλητικούς χώρους Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου-Δραπετσώνας «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» πραγματοποίησε επίσκεψη σε αθλητικούς χώρους για να δει τα προβλήματα που υπάρχουν και να συζητήσει με εκπροσώπους των σωματείων και αθλούμενων σ΄ αυτούς.

Η πρώτη επίσκεψη έγινε στο γήπεδο «ΒΑΖΟΣ» της Δραπετσώνας, όπου διαπιστώθηκε η πλήρης στασιμότητα σε οτιδήποτε αφορά στην υλοποίηση έργων για τη μετατροπή του σε ένα σύγχρονο αθλητικό πολυχώρο. Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός που ψήφισε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου πριν δύο χρόνια, δεν πραγματοποιήθηκε χωρίς να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, οι αναγκαίες μελέτες δεν προχωρούν, οποιοδήποτε πλάνο φαίνεται να παραπέμπεται στο μέλλον αν και η Περιφέρεια Αττικής έχει προβλέψει κατ΄αρχήν κονδύλι! Ο χώρος είναι εγκαταλελειμμένος, στη μια γωνία του γηπέδου υπάρχουν ακόμα στοιβαγμένοι κάδοι και στην είσοδο του γηπέδου σπασμένα πλακάκια από το Κολυμβητήριο μήπως και χρησιμοποιηθούν κάπου! Ουσιαστικά πλην της ενοικίασης προκάτ εξεδρών, τίποτα άλλο δεν έχει γίνει. Για ένα διάστημα μάλιστα, δεν είχαν τοποθετηθεί καν πυλώνες ώστε να υπάρχει φωτισμός. Το πλάνο δημιουργίας ενός υπερτοπικού πόλου αθλητισμού και ψυχαγωγίας αξιοποιώντας και δυνατότητες που έχει ο περιβάλλων χώρος, φαίνεται μακρινό όραμα. Κι όμως, όλα θα μπορούσαν να γίνουν με σχέδιο, αποτελεσματικότητα, ταχύτητα. Φαίνεται όμως να ζητάμε πολλά από μια Δημοτική Αρχή που είναι πολύ ικανοποιημένη από την ανικανότητά της, αν και έχει 17 εκατομ. ευρώ αποθεματικό με τις προσπάθειες προηγούμενων Δημοτικών Αρχών και ταυτόχρονα την Περιφέρεια Αττικής και την Κυβέρνηση να την βοηθά σε κάθε βήμα της.

Ο δεύτερος χώρος που επισκεφτήκαμε και αποτέλεσε για εμάς μια δυσάρεστη έκπληξη ήταν το γήπεδο «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ». Υπενθυμίζουμε ότι η ανακατασκευή του και το φτιάξιμο του χλοοτάπητα αποτέλεσε κάτι σαν το «γεφύρι της Άρτας». Όταν ανέλαβε ο Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος βρήκε και έτοιμη μελέτη και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. Μέσα από ένα απίθανο οδοιπορικό ανικανότητας, το έργο ολοκληρώθηκε μετά από δυόμιση ολόκληρα χρόνια (λες και φτιάχτηκε το Μπερναμπέου)! Το γήπεδο παραδόθηκε τον Ιανουάριο του 2017 (τρεις μήνες πριν) και ενώ η Δημοτική Αρχή είχε κατορθώσει να χάσει την χρηματοδότηση της Περιφέρειας και επομένως βάζοντας λεφτά από το Ταμείο του Δήμου και μη υλοποιώντας μια σειρά αναγκαίες εργασίες που είχαν συμφωνηθεί με τον ΑΠΟΚ Κερατσινίου και είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική μελέτη για να βγουν μετά.

Ας πάμε όμως στο σήμερα. Ήδη ο χλοοτάπητας καταστρέφεται τρεις μήνες μετά την παράδοσή του. Ο λόγος είναι απλός, τον είχε εντοπίσει ως κίνδυνο ο επικεφαλής μας Ζαχαρίας Ζούπης, αλλά ποιος ακούει σ΄αυτόν τον Δήμο. Όταν τέλειωσε το έργο, έπρεπε να εξασφαλιστεί συντήρηση με βάση τις προδιαγραφές που καθορίζει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στην περίπτωσή μας, με ευθύνη των Τεχνικών Υπηρεσιών που φαίνεται να ακολούθησαν οδηγίες της Δημοτικής Αρχής, διαμορφώθηκε μια εξόφθαλμα ανεπαρκής μελέτη και βέβαια έξω από τις αναγκαίες προδιαγραφές, με κόστος το μισό από το αναγκαίο (για λόγους δήθεν οικονομίας) , ώστε να δοθεί ανάθεση ως παροχή υπηρεσίας. Από την αρχή ήταν δεδομένο ότι συντήρηση με τις προδιαγραφές της μελέτης του Δήμου θα οδηγούσε σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε κίνδυνο καταστροφής του χλοοτάπητα και ακριβώς αυτό συμβαίνει αυτήν την στιγμή. Σημειώνουμε δε, ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί στο επόμενο διάστημα και ότι τίθενται πια επί τάπητος πολιτικές και υπηρεσιακές ευθύνες για την καταστροφή ενός έργου που έφαγε χρήματα και χρόνο. Ζητάμε άμεσα εξηγήσεις μέσα από αυτή την ανακοίνωσή μας τόσο από τους πολιτικά υπεύθυνους, όσο και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Επιτέλους, ας σταματήσουν κάποιοι να παίζουν και να κάνουν του κεφαλιού τους.

Όμως, στο γήπεδο δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα. Αναφέρουμε πολύ χαρακτηριστικά, ότι ενώ στο πλαίσιο του έργου εγκαταστάθηκαν πυλώνες και μπήκε νέος φωτισμός, στην πράξη δεν ανοίγουν τους προβολείς, γιατί έχουν κλαπεί ήδη διακόπτες και ασφάλειες, χωρίς να έχει γίνει κάτι από την Αντιδήμαρχο Στ. Συράκου που έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα. Σημειώνουμε επίσης, ότι δεν έχει γίνει ακόμα και παρά την προσωπική δέσμευση του Δημάρχου αντικατάσταση των εστιών που συνεχίζουν να είναι κατασκευασμένες από τουρμποσωλήνες αντί για αλουμίνιο με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνες.

Αυτά συμβαίνουν στους δύο αθλητικούς χώρους που επισκεφτήκαμε. Για άλλη μια φορά καταλάβαμε ότι στον Δήμο μας τα λόγια είναι εύκολα, στην πράξη όμως όλα προχωράνε αργά, αναποτελεσματικά, χωρίς να λαμβάνει υπόψη ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή τίποτα. Ας δει τι θα κάνει, γιατί ουσιαστικά δύο χρόνια της έμειναν …

Ετικέτες

Δεν βρέθηκα Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *