Ποιος είναι ο «εξαφανισμένος από προσώπου γης» Πειραιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ;

Μεγάλη μουρμούρα και εσωτερικές τριβές προκαλεί πλέον στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, η καθολική εξαφάνιση του τρίτου κατά σειρά βουλευτή του, καθηγητή Κώστα Δουζίνα.
Ο Ποριώτικης καταγωγής καθηγητής, τον Σεπτέμβριο… παρεισέφρησε, κυριολεκτικά, στο παρά 5, στην Τρίτη και εντέλει εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου της Α΄ Πειραιά, αν και μέχρι τότε δεν είχε καμιά παρουσία στα δρώμενα της πόλης, αφού ζούσε πάνω από… 35 χρόνια στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αγγλία, όπου, ο άνθρωπος, είναι καλός Καθηγητής της Φιλοσοφίας του Δικαίου και Συνταγματικού Δικαίου στο Κολλέγιο Birkbeck στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες.
Ο Κώστας Δουζίνας είναι απόφοιτος της Ιωνιδείου και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Το 1974 πήγε στο Λονδίνο όπου πήρε Μάστερ και Διδακτορικό από το London School of Economics. Με την ολοκλήρωση των σπουδών του δίδαξε σε πολλά Πανεπιστήμια μεταξύ των οποίων Middlesex, Lancaster, Πράγας, Αθηνών, Griffith, Πεκίνου, Princeton και είναι επισκέπτης καθηγητής στο Ινστιτούτο Κοινωνικής Δικαιοσύνης στο Σύδνευ της Αυστραλίας.
Έχει γράψει αρκετά βιβλία και σίγουρα είναι ένα σημαντικό πρόσωπο στο χώρο του, πλην όμως αυτό μικρή σημασία έχει για τους Πειραιώτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και περίμεναν από αυτόν να ασχοληθεί με τα βουλευτικά του καθήκοντα και όχι… με διαλέξεις στο… Μέγαρο Μουσικής!

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΥΖΙΝΑΣ;

Αρκετά μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζουν ούτε κατ’ όψιν τον Βουλευτή που τους επιβλήθηκε από τα πάνω.
Περίμεναν ωστόσο μετά την εκλογή του να ασχοληθεί με τα μεγάλα προβλήματα του Πειραιά, όταν μάλιστα «έκλεψε» την θέση από ένα άλλο τοπικό στέλεχος που αν είχε βγει στη θέση του, θα ήταν στην πρώτη γραμμή υποχρεωτικά, καθώς θα δεχόταν το πρέσινγκ όλων!
Ως γνωστόν, μετά την διαφωνία του -τρίτου το Γενάρη στο ψηφοδέλτιο- Στάθη Λεουτσάκου και τη φυγή του από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Λαφαζάνη, τη θέση, δικαιωματικά έπαιρνε η εκπαιδευτικός Γεωργία Γεννιά, που ήταν μετά από αυτόν.
Όμως… άλλα ήθελαν κάποιοι και έτσι τρίτος μπήκε ο Κώστας Δουζίνας και τέταρτη η Γεννιά, ανεξαρτήτως εάν τελικά εξελέγησαν και οι δύο λόγω ποσοστών και εκλογικού νόμου.
Φυσικά στη Βουλή μπήκαν και οι δύο πρώτοι, Θοδωρής Δρίτσας και Ελένη Σταματάκη, την οποία δεν άγγιξε ο Δουζίνας.
Ωστόσο έκτοτε, εδώ και 11 μήνες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας, είναι κυριολεκτικά «εξαφανισμένος» από τον Πειραιά και τα Νησιά, δεν δίνει σημεία ζωής, δεν ασχολείται με κανένα πρόβλημα, δεν βλέπει κανέναν και όλοι μα όλοι αγνοούν την ύπαρξή του!
Τι αλήθεια συμβαίνει εδώ και τι θα γίνει εάν και οι επόμενες εκλογές γίνουν με λίστα;
Θα είναι σε περίοπτη θέση και πάλι ένας εξαφανισμένος βουλευτής ή θα γίνουν τα πράγματα διαφορετικά;
Γιατί, σίγουρα, με σταυρό προτίμησης όλοι μα όλοι στοιχηματίζουν ότι ο καθηγητής Δουζίνας θα προτιμήσει… την Αγγλία και δεν πρόκειται να δώσει καμιά μάχη, γιατί απλά «δεν του πάει» να ασχολείται με τα… ταπεινά εγκόσμια όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα στάση και συμπεριφορά του!
Για να δούμε, τι θα δούμε…

Ετικέτες

Δεν βρέθηκα Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *