Ο (αριστερός) Πειραιώτης Τάκης Θεοδωρικάκος… alter ego του Κυριάκου Μητσοτάκη!

 

TAKIS SIMITIS

TAKIS THEODORIKAKOS

Τη «μεταγραφή» του γνωστού Πειραιώτη δημοσκόπου Τάκη Θεοδωρικάκου, φαίνεται πως πέτυχε οριστικά ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ενός στελέχους με γνώσεις και δυνατότητες, όπως έχει δείξει η πολυκύμαντη πολιτική και επιστημονική διαδρομή του.
Η αρχή της σχέσης των δύο ανδρών έγινε κατά την περίοδο της διεκδίκησης της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας από τον σημερινό της Πρόεδρο, αλλά όπως φαίνεται… ρίζωσε πια η συνεργασία σε βαθμό να εγκαταλείψει την επαγγελματική, δημοσκοπική του δράση ο Τάκης Θεοδωρικάκος για να αφοσιωθεί στα καθήκοντα του προσωπικού συμβούλου επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Η ΑΡΧΗ…

Όσοι είδαν τον Τάκη Θεοδωρικάκο τη νύχτα της νίκης δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη… αιφνιδιάστηκαν, αφού συνήθως οι επικοινωνιακοί σύμβουλοι μένουν στη σκιά και δεν βγαίνουν εύκολα στο φως.
Ωστόσο, ο Τάκης φαίνεται ότι δεν ήθελε να κρυφτεί όπως άλλοι και έτσι και αμέσως μετά σεσχετική ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook «μίλησε καθαρά»

«Καλημέρα και καλό ΣΚ σε όλες και όλους! Σαββατοκύριακο ξεκούρασης για μένα και δημιουργικής περισυλλογής ύστερα από την πολύ σημαντική επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη με την εκλογή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Συνεργάστηκα μαζί του στην διαμόρφωση της εκλογικής του στρατηγικής και στην υλοποίηση της αυτή ήταν μια πολύ θετική, ενδιαφέρουσα, ουσιαστική εμπειρία που αποκόμισα με αναμφίβολα θετικά αποτελέσματα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους και στους συνεργάτες μου που στάθηκαν κοντά μου σε αυτή την προσπάθεια και ασφαλώς, ως πολίτης, εύχομαι στο νέο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κάθε επιτυχία στο έργο του!»

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ…

Προχθές ο Τάκης Θεοδωρικάκος –ως σύμβουλος πια του Κυριάκου Μητσοτάκη- μίλησε για όλα στο Action24… αποθεώνοντας τον Πρόεδρο της Ν.Δ. υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια της ΝΔ».
Ας δούμε τι άλλο είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα πολιτικά πράγματα:

• «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή για την Ελλάδα και ο άνθρωπος που έχει την εμπειρία, τη γνώση να φέρει δουλειές και επενδύσεις στην χώρα».

«Ο Κυριάκος υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια της ΝΔ».

• «Πρέπει να παράξουμε πλούτο και αυτό πρέπει να το κάνει ένας άνθρωπος που πιστεύει στις επενδύσεις. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή για την Ελλάδα. Είναι ο άνθρωπος που έχει την εμπειρία, τη γνώση να φέρει δουλειές και επενδύσεις στην Ελλάδα».

• «Χρειαζόμαστε ένα εθνικό σχέδιο αναγέννησης της χώρας, που να υπερβαίνει το Μνημόνιο, ώστε το 2021 να πούμε ότι η πατρίδα μας ξαναστέκεται στα πόδια της».

• «Συζητήσαμε με τον Κυριάκο. Μέρα με τη μέρα με κέρδιζε. Τον ξεχώρισα από τους άλλους πολιτικούς. Τον βλέπω ως άλλη πρόταση για την Ελλάδα. Με έπεισε ότι έχει όραμα, έχει σχέδιο για την Ελλάδα, πιστεύει στην αξιοκρατία, στην αριστεία. Από διαφορετικές αφετηρίες, συναντηθήκαμε σε ένα χώρο δημιουργικών ιδεών. Ο Κυριάκος υπερβαίνει τα όρια της ΝΔ, γιατί απευθύνεται στους ανθρώπους του μέτρου, της λογικής, στους ανθρώπους που θέλουν να πάνε μπροστά τη χώρα».

• «Με συγκίνησε όταν είπε στο Συνέδριο πως δεν τον ενδιαφέρει από ποια πλευρά του εμφυλίου ήταν οι γονείς μας. Θέλει να ενώσει τους Έλληνες και εγώ θέλω όσο περνάει από το χέρι μου να βοηθήσω αυτόν τον άνθρωπο».

• «Η Νέα Δημοκρατία «έχει τη δυνατότητα να φρεσκάρεται συνεχώς, να ανανεώνει τη σχέση της με την κοινωνία, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα».

• «Όταν ψηφίζουν 400.000 άνθρωποι για εκλογή αρχηγού, όταν στο συνέδριο της συμμετέχουν χιλιάδες άνθρωποι για τη διαμόρφωση του προγράμματος της ενώ δεν είναι μέλη της ΝΔ, δε συμφωνώ ότι είναι φθαρμένο προϊόν. Έχει τη δυνατότητα να αναγεννάται».

• «Το τρίτο και τέταρτο συμπληρωματικό μνημόνιο είναι προϊόντα της μεγάλης καθυστέρησης και της αδυναμίας που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ».

• «Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 36% από 4% γιατί υπεράσπιζε μία αντιμνημονιακή λογική, κάτι που αποδείχτηκε τελείως ψεύτικο. 36% δεν είναι αριστεροί, είναι ανάμεσά τους και κεντρώοι και κεντροδεξιοί».

• «Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα γιατί βρίσκεται στον αντίποδα όσων έλεγαν πριν εκλεγούν. Αυταπάτη θα ήταν αν έστω τώρα σταματούσαν τα ψέματα. Δεν υπάρχει καμία αξιοπιστία στην κυβέρνηση».

• «Χρειαζόμαστε ένα εθνικό σχέδιο αναγέννησης της χώρας, που να υπερβαίνει το Μνημόνιο, ώστε το 2021 να πούμε ότι η πατρίδα μας ξαναστέκεται στα πόδια της».

• «Υπάρχει το συνολικό πρόβλημα της χώρας, οπότε εκ των πραγμάτων τίθεται το ζήτημα των εκλογών. Δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα στη χώρα, ένα σύννεφο μελαγχολίας και κατάθλιψης έχει κυριεύσει τη χώρα».

• «Ο Κυριάκος είναι σε θέση να συγκεντρώσει γύρω του τους πιο άξιους Έλληνες για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Μία νίκη της ΝΔ δεν θα είναι μία ρεβάνς, αλλά διέξοδος. Ο Κυριάκος έχει τις κατάλληλες γνώσεις, έχει μάθει να συνεργάζεται».

Αριστερά – ΠΑΣΟΚ – Δεξιά
Η απόφαση του Τάκη Θεοδωρικάκου να σταθεί ανοιχτά και καθαρά στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, άλλους εξέπληξε και άλλους όχι.
• Εξέπληξε εκείνους τους φίλους του, που τον θυμούνται να συντάσσεται ανοιχτά με το «Σημιτικό ΠΑΣΟΚ», αναλαμβάνοντας μάλιστα και υπεύθυνος Τύπου στην παντοδύναμη τότε, Χαριλάου Τρικούπη.
• Δεν εξέπληξε τόσο τους παλιότερους συντρόφους του στο ΚΚΕ, οι οποίοι τον ήξεραν από την νιότη του, όταν διετέλεσε και Γραμματέας της ΚΝΕ!
• Πειραιώτης που θεωρείται φίλος του πάντα, έλεγε ότι «ο Τάκης έχει πολύ μυαλό για να το σπαταλήσει σε χαμένες υποθέσεις». Και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά τον Μητσοτάκη «αφού γνωρίζει τα αδύνατα σημεία των αντιπάλων του και ξέρει πώς να τα πολεμήσει». Τέλος… μάντεψε ότι σίγουρα θα είναι –αν όχι βουλευτής Επικρατείας – υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ!
Για να δούμε… τι θα δούμε σε αυτή την ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη εξέλιξη.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *