Κορκίδης-Μητσοτάκης: Η στενή οικογενειακή σχέση δεκαετιών και το μέλλον της εξουσίας

korkidis-mitsotakis-2

Πίσω από τα σημερινά και τα τελευταία γεγονότα ως προς τη σχέση Μητσοτάκη – Κορκίδη, που ορισμένους μη γνώστες μπορεί να τους ξένισαν, υπάρχει ένα πολύ «γεμάτο» παρελθόν των δύο ανδρών το οποίο έχει τη βάση και την αρχή του στην κοινή γενέτειρά τους.
Στην ουσία η σχέση και η συμπόρευση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βασίλη Κορκίδη, ξεκινάει από την πολύ στενή οικογενειακή σχέση των πατεράδων τους στα Χανιά και συγκεκριμένα στο περίφημο Ακρωτήρι.
Δεν είναι που τα σπίτια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Σπύρου Κορκίδη είναι κοντά με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο... Πατριάρχης της οικογένειας Σπύρος Κορκίδης

Ο… Πατριάρχης της οικογένειας Σπύρος Κορκίδης

Είναι ότι οι σχέσεις των δύο οικογενειών ήταν πάντα πολύ «δεμένες» και δυνατές… εδώ και μισό αιώνα, σχεδόν… πριν γεννηθούν τα παιδιά τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βασίλης Κορκίδης!
Και, μιλάμε για κοινές γιορτές, κοινά Κρητικά γλέντια, μαζί σε χαρές και λύπες, σχεδόν πάντα μακριά από τη δημοσιότητα -πριν καν προκύψουν οι τηλεοπτικές κάμερες, τις οποίες σήμερα χρησιμοποιούν πολύ καλά για στην επικοινωνιακή τους πολιτική οι δύο φίλοι και συμπατριώτες

Πρώτος δίπλα στον Κυριάκο

Λοιπόν, όσοι δεν γνώριζαν… την ιστορία εξεπλάγησαν όταν πέρυσι ο Βασίλης Κορκίδης έσπευσε πρώτος να στηρίξει την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αρχηγία της Ν.Δ. όταν όχι μόνον ήταν τρίτος και καταϊδρωμένος, αλλά δεν εμφανιζόταν καμία προοπτική στην κίνησή του!
Όσοι ήξεραν ωστόσο τους οικογενειακούς δεσμούς, δεν είχαν καμιά αμφιβολία ότι ο Πειραιώτης Πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της ΕΣΕΕ θα στήριζε Κυριάκο… ακόμα και αν αυτός έπαιρνε μόνο τη δική του ψήφο -τέτοια είναι η σχέση!
Έτσι, η επίσκεψη Μητσοτάκη στο ΕΒΕΠ, το γεύμα στο Μικρολίμανο και όσα ακολούθησαν ήταν από καιρό έτοιμα, από δεκαετίες προδιαγεγραμμένα, καθότι… «το αίμα νερό δεν γίνεται», έστω και αν ο έτερος υποψήφιος και φαβορί, ήταν ο σύντεκνος Βαγγέλης Μεϊμαράκης… φίλος και της Ντόρας Μπακογιάννη – Μητσοτάκη, βεβαίως, βεβαίως…
Μαζί νικητές-μαζί και μετά…

Ο Βασίλης Κορκίδης βρέθηκε λοιπόν με συνέπεια και σταθερότητα δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον στήριξε όσο ελάχιστοι στη μεγαλύτερη –μέχρι τώρα- μάχη της ζωής του και πολύ απλά δικαιώθηκε αφού η επιλογή του ήταν νικηφόρα και ο φίλος του από το Ακρωτήρι της Κρήτης, ο γιος του καλύτερου φίλου του πατρός του όχι μόνο νίκησε κάνοντας την έκπληξη, αλλά… είναι και εν αναμονή πρωθυπουργός!
Τώρα αναρωτιούνται πολλοί τι θα κάνει ο Βασίλης Κορκίδης στη συνέχεια;
Θα πολιτευτεί για να εκλεγεί βουλευτής;
Κάποιοι φίλοι του από το χώρο του εμπορίου λένε ότι «ο Βασίλης δεν είναι πολιτικός»…
Η πρόσφατη όμως ιστορία τους διαψεύδει, αφού ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ τον Μάιο του 2014 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. χωρίς να τα καταφέρει τελικά να εκλεγεί, αφού προτιμήθηκαν οι τηλεοπτικοί και αθλητικού αστέρες!
Άρα, ο Βασίλης Κορκίδης… είναι ήδη στην πολιτική. Πόσω μάλλον που ο «δικός του» είναι πια αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μελλοντικός πρωθυπουργός…

Με βουλευτική έδρα ή όχι;

Εκείνο που τώρα παίζεται και «ζυγίζεται» δεν είναι αν ο Βασίλης Κορκίδης θα βρεθεί ένα βήμα μπροστά, δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη αύριο, αλλά εάν θα εισέλθει σε αυτό το στάδιο… απευθείας ή μέσω και της διεκδίκησης μιας βουλευτικής έδρας στην Α΄ Πειραιά, γεγονός πολύ διαφορετικό σε ένα λιμάνι που έχει αποδείξει ότι πολύ συχνά φράζει και δεν ανοίγει δρόμους σε άξιους ανθρώπους.

MARINAKIS VAGELIS
Κάποιοι λένε επίσης σε αυτό το ζήτημα, ότι ο Βασίλης Κορκίδης ως «Γαύρος» και Κρητικός… έχει και τον Βαγγέλη Μαρινάκη που μπορεί να τον «σπρώξει»!
Μέγιστη αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι αυτό μπορεί να συμβεί «σκληρά»…
Πρώτον, γιατί ο Βασίλης Κορκίδης βλέπει «στα ίσα» τον Βαγγέλη Μαρινάκη και άρα…
Δεύτερον, ο Βασίλης είναι με τον Κυριάκο και όχι με την Ντόρα, άρα…
Και, τρίτον για όσους γνωρίζουν «Κρητική ιστορία» δεν υπάρχει τέτοιο έδαφος για «όργωμα».

(Άλλωστε, η κόρη του Βασίλη Κορκίδη, Χριστίνα, ήταν υποψήφια στις δημοτικές εκλογές με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο και εκλέχτηκε… και όχι με Μώραλη-Μαρινάκη!)
Το πιο σοβαρό όλων είναι ότι ο Βασίλης Κορκίδης από χαρακτήρα και έχοντας την εκτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν θα μπει σε λογικές «υπαλληλίας», άλλωστε δεν το έκανε ποτέ μέχρι σήμερα…
Το πιο πιθανό σε περίπτωση νίκης του Μητσοτάκη είναι ότι ο Βασίλης Κορκίδης θα κληθεί να στηρίξει το έργο του από θέση ευθύνης, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνει για «σταυρουλάκια στα Μανιάτικα» κόντρα σε «στρατηγούς πελατών»!
Χωρίς βεβαίως να αποκλείεται να βρεθεί στη Βουλή… απευθείας από το Επικρατείας, ως εκπρόσωπος των παραγωγικών τάξεων, κάτι πολύ φυσιολογικό άλλωστε, αν ο νέος αρχηγός της Ν.Δ. θέλει να προωθήσει νέα πρόσωπα και νέες ιδέες κόντρα στο παλιό πελατειακό σύστημα που κρατάει αλυσοδεμένο και το κόμμα του μέχρι σήμερα.
Εντέλει, από το Ακρωτήρι των Χανίων, μέχρι τον Πειραιά η ιστορία ακολουθεί τα νέα της βήματα και οι φίλοι ξαναβρίσκονται σε νέους αγώνες.
Ελπίζουμε όχι μόνο για το καλό τους, αλλά για το καλό όλων μας και, κυρίως του Πειραιά…

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *