Καμάς: Θυμόμαστε τη γυναίκα κάθε μέρα!

Δήλωση του υποψηφίου  Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας,  Παντελή Καμά,  για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

Συνδημότισσες και φίλες

Η σημερινή ημέρα είναι μια ακόμα ευκαιρία για να εκφράσουμε τη βαθιά μας  εκτίμηση και το σεβασμό , σε όλες τις γυναίκες τιμώντας τους αγώνες τους για ισοτιμία στην εργασία , στα κοινωνικά και στα πολιτικά τους δικαιώματα. Ο Συνδυασμός ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ # ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ και εγώ προσωπικά υποσχόμαστε ότι θα βρισκόμαστε πάντα, από όποιο μετερίζι και αν βρεθούμε με την εντολή του λαού,  δίπλα στη γυναίκα και ιδιαίτερα δίπλα στις ειδικές ομάδες γυναικών που είναι πιο ευάλωτες όπως οι μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, οι μητέρες παιδιών με αναπηρίες, οι πολύτεκνες ,οι άνεργες και τα θύματα βίας.

Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γυναικεία παρουσία σε όλες της δράσεις  γιατί πιστεύουμε στις δυνατότητες των Γυναικών και ενισχύουμε το ρόλο τους στη Τοπική Κοινωνία έμπρακτα, προβάλλοντας και προωθώντας τις όποιες πρωτοβουλίες τους.

Εδώ και πολλές δεκαετίες, η σημερινή μέρα έχει καθιερωθεί ως ημέρα της γυναίκας. Παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες του αναπτυγμένου κόσμου έχουν κατακτήσει πολλά από τα αιτήματα τους, ο εορτασμός της μέρας αυτής  παραμένει  πάντα επίκαιρος.

Έτσι, ενώ σε πολλές χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, ακόμη καταπατούνται βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών, το αίτημα για πλήρη και ουσιαστική ισότητα των δύο φύλων σε παγκόσμιο επίπεδο παραμένει ανικανοποίητο.

Είναι γεγονός ότι η γυναίκα ακόμη και σήμερα, εν έτη 2019, αγωνίζεται να κατακτήσει ισότιμη παρουσία στην κοινωνία και, εκτός της μητρότητας και της ουσιαστικής της συμμετοχής στα θεμέλια της οικογενειακής και κοινωνικής ευθύνης, διαδραματίζει δυναμικό ρόλο με την παρουσία της και τη δράση της. Βρίσκεται μπροστά στις εξελίξεις, βάλλεται το ίδιο και περισσότερο από τους άντρες  από την οικονομική και κοινωνική κρίση, προσπαθώντας να αντιδράσει αποτελεσματικά για να κατακτήσει στόχους και να αναβαθμίσει το γυναικείο ρόλο.

Έχοντας τις εμπειρίες του χθες και βιώνοντας τα τεράστια προβλήματα του σήμερα, η γυναίκα αντιμετωπίζει με αβεβαιότητα το μέλλον, στοχεύοντας όμως όπως πάντα, σε δυναμικούς αγώνες για ένα καλύτερο αύριο. Στον αγώνα αυτό ο άντρας οφείλει να συνδράμει ως σύζυγος, σύντροφος, γιος. εργοδότης, συνοδοιπόρος με σεβασμό, αγάπη, κατανόηση και κοινό όραμα.

Το ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ # ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, δεν έχει σκοπό να μείνει στα συνθήματα και στα μεγάλα  ανέξοδα λόγια, δεν θα θυμόμαστε τη Γυναίκα κάθε 8 του Μάρτη, αλλά θα προσπαθήσουμε με την βοήθεια όλων να διαχειριστούμε τα όποια προβλήματα των γυναικών του Κερατσινίου-Δραπετσώνας, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες. Θέλουμε το γυναικείο κίνημα ενεργό, δυναμικό, διεκδικητικό  και συνοδοιπόρο στα δημοτικά και κοινωνικά δρώμενα.

Συνδημότισσες και φίλες  με αίσθημα ευθύνης σας καλώ να συμπορευτείτε μαζί μας και σας υποσχόμαστε ότι η Ημέρα της Γυναίκας, δεν θα είναι για εμάς μια φορά το χρόνο αλλά 365 μέρες!

 

Ετικέτες

Δεν βρέθηκα Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *