Η Νίνα… «μπορεί να περιμένει». Προτιμήθηκαν άλλοι «ΠΑΣΟΚοι» για την κυβέρνηση!

NINA TSIPRAS

Η Νίνα Κασιμάτη, για δεύτερη συνεχή φορά -τώρα με λίστα- εκλέγεται βουλευτής στη Β΄ Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ, δικαιωματικά θα έλεγε κανείς, αφού τον Ιανουάριο σχεδόν «κοντράρισε» τον «παλιό» Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Τώρα που ο Λαφαζάνης έφυγε και ίδρυσε τη ΛΑ.Ε, της φόρεσαν «καπέλο» τον Δημήτρη Βίτσα, που μετακόμισε από τη Β΄ Αθηνών και παλαιότερα, το 2012 είχε έρθει δεύτερος μετά τον Βαρεμένο, στην Αιτωλοακαρνανία.
Αυτό, ποσώς απασχόλησε -τουλάχιστον δημόσια- τη Νίνα Κασιμάτη, που έτρεξε, όντας σίγουρη ότι θα επανεκλεγόταν ακόμα και αν έχανε το κόμμα, λόγω μεγάλου ποσοστού στην περιοχή, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ «καταβρόχθισε» το παλαιό ΠΑΣΟΚ, τα περισσότερα στελέχη του οποίου «λάκισαν» φανερά ή κρυφά.
Πολλοί περίμεναν ότι η Νίνα Κασιμάτη –κόρη του αείμνηστου Γιώργου (Γ.Γ. Αθλητισμού, τον καιρό της «Αλλαγής») και ανεψιά του Σταύρου, Δημάρχου Κορυδαλλούθα έμπαινε τώρα στο κυβερνητικό σχήμα σίγουρα…
Δυστυχώς για κάποιους που βρέθηκαν κοντά της -με φόρα από τα παλιά «πελατειακά δίκτυα» του ΠΑΣΟΚ-, αυτό δεν συνέβη.
Και δεν συνέβη, όχι γιατί δεν υπήρξε τέτοια σκέψη, αλλά γιατί ο Τσίπρας είχε άλλες προτεραιότητες, παρότι στενός του συνεργάτης, του «ψιθύρισε» το όνομα της Νίνας Κασιμάτη, αφού την συμπαθεί ιδιαιτέρως…

NINA KASIMATI 2
Αυτή τη φορά:
Προτιμήθηκαν πιο «έμπειροι» ΠΑΣΟΚοι από τη Νίνα Κασιμάτη, οι περισσότεροι των οποίων… θα καούν την επόμενη άνοιξη.
Έγινε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ο Δημήτρης Βίτσας και «καλύφθηκε» το όποιο κενό, προσωρινά -άσε που βοηθιέται να σταθεί όρθιος, αφού την επόμενη φορά θα έχει τον σκληρό σταυρό προτίμησης και αν δεν στηριχθεί… θα τον φάει η μαρμάγκα!
Πάντως η Νίνα Κασιμάτη και λόγω νεότητας, δεν (πρέπει να) βιάζεται, αφού όλος ο χρόνος είναι μπροστά της.
Και αν διατηρήσει τις καλές «άκρες» της στον στενό πυρήνα του Μαξίμου, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα μελλοντικά.
Άλλωστε, το δίκαιο είναι να δοκιμαστούν και νέα πρόσωπα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ -που στο κάτω – κάτω της γραφής δεν ψήφισαν μνημόνια- και όχι Τζάκρη, Κουρουμπλής, Μπόλαρης και Σια, που μπήκαν τώρα, μέσα στη φούρια…
Η Νίνα μπορεί να έχει μέλλον. Πάντα φαινόταν αυτό, γιατί έχει κρίση και ξέρει κάθε φορά να επιλέγει σωστά…

NINA KASIMATI 3

Το Βιογραφικό της (όπως το δήλωσε στη Βουλή)

• Η Νίνα Κασιμάτη γεννήθηκε το 1978, μεγάλωσε στο Κερατσίνι και στο Πέραμα.
• Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, στο αντικείμενο των χρηματοδοτήσεων.
• Σπούδασε στο αγγλικό δίκαιο (c.he) στο Λονδίνο, έχει φοιτήσει στο UCL, είναι τελειόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε σεμινάριο για την οικονομική ανάπτυξη και τα εργασιακά στην Παγκόσμια Τράπεζα, ΗΠΑ.

• Συμμετείχε στο αντιπολεμικό κίνημα (Γιουγκοσλαβία 1999, Ιράκ 2003), σε αποστολή στον πόλεμο του Λιβάνου το 2006, στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης (Γένοβα 2001).

• Μέλος πρωτοβουλιών ενάντια στο σχέδιο Ανάν (2004), στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος (2006-7), στη νεοφιλελεύθερη ευρωσυνθήκη (2008).

• Στέλεχος του Νέου Αγωνιστή, ιδρυτικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συμμετέχει στο κίνημα κατά του Μνημονίου από το 2010.

• Υπήρξε μέλος του ΠΑΣΟΚ και εξελέγη στο 7ο και 8ο Συνέδριο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, το 2005 και το 2008 αντίστοιχα. Εξελέγη μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, διετέλεσε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας. Είναι συντονίστρια της ΟΜ Περάματος και μέλος της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

NINA STAVROS

Με το θείο της Σταύρο Κασιμάτη, νυν Δήμαρχο Κορυδαλλού, εκλεγμένο για τρίτη συνεχή φορά

Ποιος ήταν ο πατέρας της Γιώργος Κασιμάτης

• Ο Γιώργος Κασιμάτης υπήρξε σημαντικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Πειραιά.
• Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού αλλά και Πανελλήνιος Πρωταθλητής Στίβου.
• Γεννήθηκε το 1949 στο Κερατσίνι, αλλά μετά το γάμο του με την Περαματιώτισσα Μαίρη Κασιμάτη, έζησε στο Πέραμα.

• Το 1989 δρομολόγησε την κατασκευή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Περάματος, το οποίο, μετά τον πρόωρο χαμό του το 1993, πήρε και το όνομα του.

• Χαρακτηρίζεται ο «πατέρας» του Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού στην Ελλάδα, αφού από το πόστο του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, το 1985, οργάνωσε και προώθησε τα προγράμματα ΜΑΖΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, Αθλητισμός και Παιδί, Αθλητισμός και Γυναίκα, Αθλητισμός και Τρίτη Ηλικία, Αθλητισμός και Παιδί με Ειδικές Ανάγκες, Παιδί και Θάλασσα.

• Τα προγράμματα αυτά έκαναν τον αθλητισμό πρόσφορη ενασχόληση για τεράστιες μάζες πληθυσμού και κοινωνικές ομάδες που έως τότε δεν είχαν καμία δυνατότητα επαφής με την εκγύμναση και τη συμμετοχή στην άθληση.

KASIMATI NINA

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *