Ελένη Σταματάκη: Ο σύντροφος Λάμπρου συνομιλούσε με ποινικούς και «πολιτικούς κρατούμενους»

«Πολιτικοί κρατούμενοι», είναι οι φυλακισμένοι, τρομοκράτες και μη, σύμφωνα με τη βουλευτή Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σταματάκη, και με όλους αυτούς συνομιλούσε ο σύντροφός της, Πάνος Λάμπρου, μέλος του Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελένη Σταματάκη, μιλώντας στον 9,84 είπε:
• «Ο Π. Λάμπρου συνομιλούσε με όλους όσοι εμπλέκονται στο σύστημα των φυλακών, την αστυνομία, τους φύλακες, τους φυλακισμένους, άνδρες και γυναίκες, πολιτικούς και ποινικούς, για να μπορεί να έχει και να διαμορφώνει μια συνολική εικόνα των προβλημάτων στις φυλακές».
• «Εμείς ΣΥΡΙΖΑ υπερασπιζόμαστε τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων των φυλακισμένων. Δεν ξεχωρίζουμε τους φυλακισμένους σε τρομοκράτες και μη. Υπερασπιζόμαστε τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων των φυλακισμένων. Θεωρούμε ότι πρέπει να έχουν ανθρώπινες συνθήκες μέσα στη φυλακή, να μπορούν να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και από εκεί και πέρα η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, να τιμωρεί και να παίρνει αποφάσεις».

• «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα ένα θεσμικό κόμμα. Ήταν πάντα μέσα στους θεσμούς, διεκδικούσε την συμμετοχή του με δημοκρατικό τρόπο και την εκλογή του και την άσκηση της εξουσίας. Άρα, πότε ήταν με τους αντιεξουσιαστές; Πότε λέγαμε ότι είμαστε αντιεξουσιαστές; Ποτέ. Υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά δικαιώματα των μειονοτήτων και ανθρώπων που πιέζονται και “δεν έχουν φωνή”, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε αντιεξουσιαστές».

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *