Γεννιά για την Άλωση της Πόλης: «Σήμερα ο ελληνισμός πενθεί και η ιστορία μάς διδάσκει ότι τα λάθη δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται»

«Η επέτειος της άλωσης της Κωνσταντινούπολης είναι ημέρα μνήμης, αλλά και ανάδειξης της προσφοράς του Βυζαντίου στην ανθρωπότητα και των χαρακτηριστικών του πολιτισμού του, που ήταν η ελληνικότητα και η Ορθοδοξία.
Στα μετέπειτα χρόνια μέχρι και σήμερα και στο μέλλον, «οι άσβεστοι φάροι του» το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο ναός της Αγίας Σοφίας, θα αποτελούν σύμβολα της χριστιανοσύνης και θα θυμίζουν την υπερχιλιετή προσφορά της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Η Πόλις Εάλω από τον οθωμανικό στρατό ύστερα από μια άνιση μάχη και διαμέσου της Κερκόπορτας. Στην άλωση συνέβαλαν και οι πολιτικές και θρησκευτικές έριδες, η αδυναμία βοήθειας από τη Δύση, η άσχημη οικονομική κατάσταση και η φυγή των κατοίκων, που οδήγησαν στη σταδιακή εξασθένηση και συρρίκνωση του Βυζαντίου.
Σήμερα ο ελληνισμός πενθεί και η ιστορία μάς διδάσκει ότι τα λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται. Οφείλουμε με υπευθυνότητα και ενωμένοι να οδηγήσουμε την πατρίδα μας στην αποτίναξη του οικονομικού ζυγού, στον οποίο μας έχουν οδηγήσει τα ξένα συμφέροντα, δημιουργώντας τις συνθήκες για ανάπτυξη του τόπου και ευημερία του λαού μας».

Ετικέτες

Δεν βρέθηκα Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *