Ένας (χρήσιμος) διάλογος Πειραιώτη με τον Αντιδήμαρχο Αργουδέλη, για… «τα στραβά του Πειραιά»

STRAVA 2

Τα στραβά του Πειραιά, έχουν και το δικό τους… φόρουμ στο Facebook, στο οποίο γίνονται πολλές παρατηρήσεις και παρεμβάσεις Πειραιωτών, ενεργών πολιτών για τα κακώς κείμενα.
Μια από αυτές τις παρεμβάσεις έγινε από τον Γεράσιμο Μπονάνο και αφορούσε το πρόβλημα που δημιουργούν οι βροχοπτώσεις στην Πειραϊκή, αναζητώντας ευθύνες γύρω από τα πεζοδρόμια, τις μονοδρομήσεις και άλλα τινά.
Η παρέμβαση είχε αξία και αυτό φάνηκε από το διάλογο που ακολούθησε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πειραιά, Αλέξανδρο Αργουδέλη που απάντησε εκτενώς και ενδιαφέρθηκε για το ζήτημα.
Ιδού ο αποκαλυπτικός διάλογος, που συνήθως, λείπει από τον Πειραιά:

BONANOS GERASIMOS

Γεράσιμος Μπονάνος: Ακτή Θεμιστοκλέους 122. Μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις. Στην επόμενη δυνατή βροχή θα φύγουν τα κάγκελα στη θάλασσα .
Θέλω να πιστεύω πως οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος θα δουν το θέμα άμεσα, ελπίζοντας ότι δεν ασχολούνται ακόμη με διαπλάτυνση πεζοδρομίων μπροστά από συγκεκριμένη ιδιωτική επιχείρηση στην Ακτή Θεμιστοκλέους με σκοπό να παρέχουν εκτός του μεγάλου πεζοδρομίου και 9 μέτρα πάρκινγκ (όπως άλλωστε απαιτούσε και ο ίδιος) μειώνοντας τις θέσεις πάρκινγκ των μόνιμων κατοίκων.

ARGOUDELISΑλέξανδρος Αργουδέλης: Κάποιες φορές λένε πως η σιωπή είναι χρυσός… και όπως επανειλημμένα έχω γράψει σε παλαιότερες αναρτήσεις μου στη σελίδα… «θα παρακολουθώ διακριτικά τις αναρτήσεις»…
Αλλά, επειδή στην πρώτη ανάγνωση της ανάρτησή σας, κατά την προσωπική μου κρίση – ελπίζω να είναι και λανθασμένη-, αφήνετε υπονοούμενα προς το πρόσωπό μου, που τουλάχιστον με προκαλούν αν όχι και με προσβάλλουν…
Ενημερώνω πως:
1. H διαπλάτυνση του πεζοδρομίου προβλεπόταν στην αρχική μελέτη των μονοδρομήσεων και δεν έγινε καμία απολύτως παρέμβαση από εμένα ή την υπηρεσία (διαθέσιμη η μελέτη για όποιον το επιθυμεί – μελέτη που προϋπήρχε κιόλας).
2. Επειδή τυγχάνει και γνωρίζω την περιοχή… τα αυτοκίνητα πριν πάρκαραν παράλληλα του πεζοδρομίου, ενώ τώρα καθέτως, οπότε λογικά δημιουργήθηκαν περισσότερες θέσεις στάθμευσης. Εκτός και αν στις μετρήσεις σας, συνυπολογίζετε και τα διπλοπαρκαρισμένα της προηγούμενης κατάστασης. Τώρα αν εσείς πιστεύετε πως κάποιος απαιτούσε και μας επέβαλε το τι θα γίνει… μπορείτε να ρωτήσετε τη γειτονιά που συζητήσαμε παρουσία μου ουκ ολίγες φορές εκεί για τις διαμορφώσεις και πιστεύω πως εν τέλει ήταν ευχαριστημένοι από τις αλλαγές – διευθετήσεις και το μεγάλωμα της πλατείας. Εμένα αυτό μου μετέφεραν οι περίοικοι.
3. Αν γίνεται χρήση από ιδιωτική επιχείρηση όπως ισχυρίζεστε, δεν καταλαβαίνω τι άλλαξε ή βοήθησε σε αυτό η νέα διαμόρφωση… Πριν δηλαδή τη διαμόρφωση δεν γινόταν και προέκυψε ξαφνικά τώρα; Τι άλλαξε; Το μόνο που άλλαξε είναι ότι το παρκάρισμα από παράλληλο, έγινε κάθετο!!!
4. Το μόνο που παρέχω, είναι η προσπάθεια και η αγάπη μου για τον Πειραιά να αλλάξει προς το καλύτερο, και σε καμία περίπτωση κανενός είδος δικαίωμα.
Επίσης επαναλαμβάνω πως η σελίδα «Τα στραβά του Πειραιά» δεν είναι για εμένα, και πιστεύω και για τους διαχειριστές της σελίδας, το επίσημο πρωτόκολλο του Δήμου ή το επίσημο σημείο αναφορών των όποιων προβλημάτων. Μετά την επίσημη παρατήρηση – ενημέρωση – καταγγελία στο Δήμο και ανάλογα την απάντηση ή την ανταπόκριση του Δήμου προχωρούμε σε κρίσεις και επικρίσεις και αναρτήσεις με στοιχεία πλέον.
Παρακολουθώ τις αναρτήσεις στο μέτρο του δυνατού, αλλά δυστυχώς παρατηρώ πως συχνά υπάρχουν σχόλια που δεν συνάδουν με την πραγματικότητα και συνοδεύονται από σχόλια ειρωνικά, απαξιωτικά ή επικριτικά, χωρίς να έχει υπάρξει ερώτηση ή επιβεβαίωση των όποιων καταστάσεων παρά μόνο υποθέσεις χωρίς καν ένα ερωτηματικό, αλλά με πλήρη βεβαιότητα καταστάσεων και γεγονότων.
Προσωπικά πιστεύω πως αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξει ο Πειραιάς προς το καλύτερο, χρειάζεται προσπάθεια και επικοινωνία από όλους μας.
Αν δεν ήμουν μέλος της σελίδας πως θα ενημερωνόταν ο Δήμος για τα όποια προβλήματα παρατηρούνται;
Τέλος και επί της πραγματικής ουσίας της ανάρτησής σας θα ελέγξουμε το πρόβλημα που παρουσιάζετε στις φωτογραφίες σας άμεσα.

Γεράσιμος Μπονάνος: Καταρχήν να ευχαριστήσω για την δέσμευση ότι θα ελεγχθεί το πρόβλημα άμεσα και θέλω να πιστεύω και η αποκατάσταση του καθώς είναι αρκετά επικίνδυνο, όπως ειναι επικίνδυνα και τα σκουριασμένα κάγκελα που βρίσκονται επί της Ακτής Θεμιστοκλέους, από Μητρώου έως Κωλέττη τα οποία πρέπει να ξηλωθούν ακόμα και αν δεν αντικατασταθούν .
Όσον αφορά τα υπόλοιπα σου γνωρίζω ότι :
Την μελέτη και γενικότερα το Φάκελο για το συγκεκριμένο σημείο ήρθα να το ζητήσω επισήμως και εγγράφως από την Τεχνική Υπηρεσία και η απάντηση ήταν πως χρειάζομαι Εισαγγελική παραγγελία (εφόσον λες ότι είναι διαθέσιμη θα περιμένω ειδοποίηση για να έρθω).
Προφανώς να έχεις καταλάβει για άλλη περιοχή, διότι δεν παρκάρουμε καθέτως και δεν είχαμε ποτέ διπλοπαρκαρίσματα, ουδέποτε έγινε συζήτηση με την γειτονιά παρά μόνο εκ των υστέρων παρουσία σου και παρουσία μου, η γειτονιά σαφέστατα δεν είναι ευχαριστημένη με την μείωση των θέσεων των πολλών κατοίκων για την εξυπηρέτηση του ενός επιχειρηματία.
Φυσικά η σελίδα δεν είναι το επίσημο πρωτόκολλο του Δήμου όπου και υπάρχουν αιτήσεις των κατοίκων της περιοχής με όχι ξεκάθαρες απαντήσεις από το Δήμο .
Κανείς δεν αμφισβητεί την αγάπη σου και την προσπάθεια σου για το καλύτερο του Πειραιά, ίσως όμως να χρειάζεται καλύτερος έλεγχος των υφιστάμενων Τεχνικών υπηρεσιών διότι εκτεθειμένος βρίσκεται αυτός που ηγείται και όχι αυτός που εισηγείται. (Σ.Σ: Πολύ σωστό αυτό).

Αλέξανδρος Αργουδέλης: Έχετε δίκιο για το σημείο (είχα καταλάβει άλλο)… Επιμένω όμως πως δεν έγινε καμία εξυπηρέτηση κανενός επιχειρηματία. Για το συγκεκριμένο σημείο που αναφέρεστε ειλικρινά δεν θα επιθυμούσα να απαντήσω… αλλά δεν επιθυμώ να θεωρηθεί και αδυναμία…
Οπότε οι παρατηρήσεις μου είναι οι εξής:
Για το συγκεκριμένο σημείο, φτάσαμε να απασχολήσουμε – ρωτήσουμε μέχρι και το ίδιο το Υπουργείο, για μία θέση στάθμευσης που αιτήθηκε ο σταθμός.
Οι υπόλοιπες θέσεις που όντως θεωρητικά όμως καταργήθηκαν, ήταν όλες στις γωνίες των οικοδομικών τετραγώνων (όπου έτσι και αλλιώς βάση Κ.Ο.Κ. απαγορεύεται η στάθμευση) και προέβλεπε η μελέτη.
Δυστυχώς δεν τηρείται η μη στάθμευση στις γωνίες γενικότερα προς εξυπηρέτηση των πεζών και των ΑΜΕΑ.
Όπως και συγκεκριμένα έναντι του σημείου, είναι καθημερινά τα παράπονα για τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στο πεζοδρόμιο και δεν μπορούν να κάνουν χρήση οι πεζοί και οι δημότες με παιδικά καρότσια.

Τέλος για τις φωτογραφίες που αναφέρεστε η αλήθεια είναι πως δεν σας πρόλαβα, αλλά είναι στα άμεσα πλάνα προς επέμβασή μας.

Είμαι στη διάθεσή σας για επικοινωνία για ότι χρειάζεστε.

Γεράσιμος Μπονάνος: Με την διαπλάτυνση του πεζοδρομίου μειώθηκαν οι θέσεις και επιμένω σε αυτό, διότι αυτομάτως βγήκαν τα 9 μέτρα που ζήταγε ο ιδιώτης, τέλος πάντων θα περιμένω ειδοποίηση για να δω τις μελέτες όπως προανέφερες στο αρχικό σου μήνυμα.

 

• Το ενδιαφέρον τώρα είναι, τι θα γίνει και, Αν θα πάρει εντέλει τις μελέτες, όπως δικαιούται, ο κ. Μπονάνος…

Ετικέτες

Δεν βρέθηκα Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *