Το στοίχημα της Κεντροαριστεράς

Του Βασίλη Κατσαφάδου. 

Είναι φανερό σε κάθε καλόπιστο αναλυτή ή απλό παρατηρητή των ελληνικών πολιτικών πραγμάτων, ότι το πολιτικό σύστημα στη χώρα βρίσκεται σε προφανή ανισορροπία, με συνέπεια την όλο και πιο χαμηλή ποιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Συγκεκριμένα, η συρρίκνωση και ο πολυκερματισμός του χώρου από το ριζοσπαστικό μεταρρυθμιστικό κέντρο μέχρι την ευρωπαική σοσιαλδημοκρατία, το δημοκρατικό σοσιαλισμό και την ανανεωτική αριστερά, είχε ως αποτέλεσμα την επικράτηση ενός στείρου, τεχνητού δικομματισμού με στοιχεία πολιτικού πρωτογονισμού, που έτη φωτός απέχει από τα πραγματικά κοινωνικά και εθνικά προβλήματα και την επίλυσή τους. Και αυτό γιατί οι ιδεοληψίες που κουβαλούν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ με την αποθέωση του κρατισμού, όσο και η ΝΔ με την αποθέωση της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και των αγορών που τάχα αυτορρυθμίζονται, δεν τους επιτρέπουν να προχωρήσουν σε δημιουργικές συνθέσεις και συγκερασμούς που μόνο ο χώρος που σχηματικά ονομάζεται Κεντροαριστερά έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει.
Για να συμβεί όμως αυτό, απαιτείται πρωταρχικά η συνένωση του χώρου, χωρίς παραγοντισμούς, αρρωστημένους εγωισμούς και μεσσιανισμούς, καθώς και η ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ του πολιτικού προσωπικού της παράταξης με την προώθηση στην πρώτη γραμμή άφθαρτων, καταρτισμένων, εγνωσμένου κύρους και ηθικής ικανών ανθρώπων που έχουν αναδειχθεί μέσα από την κοινωνική και επαγγελματική τους δράση και όχι μέσα από κομματικούς σωλήνες, σκοτεινές διαδρομές, καμαρίλες και ίντριγγες . Ο,τιδήποτε παραπέμπει σε παλαιοκομματισμό, πελατειακούς μηχανισμούς και δίκτυα εξυπηρέτησης κολλητών, φίλων και ψηφοφόρων, πρέπει να εξοριστεί από τις πρακτικές της νέας παράταξης, μαζί με τα πρόσωπα, βέβαια, που υπηρέτησαν με «προσήλωση» αυτές τις καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών, πρακτικές.
Αυτό είναι το μεγάλο ΣΤΟΙΧΗΜΑ, αλλά και η μεγάλη πρόκληση για τη δημιουργία της νέας ισχυρής και αξιόπιστης παράταξης της Κεντροαριστεράς. Το πρόσφατο επιτυχημένο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και η συγκλονιστική συμμετοχή της βάσης της παράταξης, έδειξε σε όλους όσοι νοιαζόμαστε για τον χώρο αυτό, το δρόμο για μια νικηφόρα πορεία. Τα λίγα μεμψίμοιρα στελέχη και προσωπικότητες του χώρου που εξακολουθούν να διαφωνούν ( όταν μάλιστα πολλοί από αυτούς προγενέστερα διεκδικούσαν αυτά ακριβώς που αποφάσισε το Συνέδριο),να παίζουν με τις λέξεις και να ανακαλύπτουν διαφορές εκεί που δεν υπάρχουν, αντιτιθέμενοι στον οδικό χάρτη που αποφασίστηκε δημοκρατικά, οφείλουν να ακολουθήσουν τις αποφάσεις της μεγάλης πλειοψηφίας. Γιατί αυτό απαιτεί το συμφέρον της Παράταξης, αυτό απαιτεί επιτακτικά ο κόσμος μας. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!
Οσοι θέλουν να εξυπηρετήσουν προσωπικές σκοπιμότητες, όσοι έχουν στο μυαλό τους δεύτερες σκέψεις, θα παραμείνουν μόνοι στο βάθρο που έχουν φτιάξει για το υπερτροφικό τους εγώ. Αλλωστε στο πρόσφατο συνέδριο τους εξέθεσε ο Γιάννης Ραγκούσης…Την μεγάλη Κεντροαριστερή Παράταξη την έχει ανάγκη ο τόπος. Οφείλουμε συνεπώς να δώσουμε ΟΛΟΙ τον καλύτερό μας εαυτό προς αυτή την κατεύθυνση! Δεν περισσεύει κανένας, μα και κανένας δεν θα μας σταματήσει…

Ετικέτες

Δεν βρέθηκα Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *