Τιμωρούνται οι «μαχαιροβγάλτες μαθητές» του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού-Δεν τα «κουκούλωσε» το σχολείο!

Όχι μόνο δεν κουκουλώθηκε το μαχαίρωμα του 15χρονου στο 1ο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, αλλά τους δράστες περιμένει σκληρή τιμωρία από τους ίδιους τους καθηγητές τους!

Ο σύλλογος των εκπαιδευτικών του σχολείου, -που είναι το μεγαλύτερο και πιο προσεγμένο στην Ελλάδα με 650 μαθητές- πέρα από τις ποινικές και αστικές διαδικασίες της δικαιοσύνης, συνεδριάζει αύριο κιόλας για την «αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος των δραστών», που στην καθομιλουμένη σημαίνει… ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΒΟΛΗ από το Σχολείο!
Το θέμα από την πρώτη στιγμή, αντιμετωπίστηκε πολύ σοβαρά και υπεύθυνα, τόσο από τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, όσο και από τους συνεργάτες του.gourdomixalis
Αντί να «κουκουλωθεί» το ζήτημα, όπως συνήθως γίνεται στη χώρα μας, επενέβη αστραπιαία, εκλήθη η αστυνομία και συνελήφθη πάραυτα ο 19χρονος δράστης, την επομένη ο παριστάμενος 17χρονςο και αμέσως μετά, κατόπιν σκληρής διαδικασίας ελέγχων, ο 15χρονος δεύτερος Αλβανός δράστης που συμμετείχε στο μαχαίρωμα!
Πραγματικά, αξίζουν συγχαρητήρια στο Σχολείο και τον Διευθυντή του, γιατί έσπασαν το «κλίμα φόβου», και την συνηθισμένη «ομερτά», προστατεύοντας τους μαθητές, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχε πολύ κακή συνέχεια.

Ωστόσο, η αποτρόπαιη αυτή πράξη, δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό σε όλους τους καθηγητές και τους γονείς, καθώς η εποχή μας έχει μεγάλο πόνο και ανέχεια που επηρεάζει τους πάντες, λύνει τα «χαλινάρια», ποδοπατεί αξίες και έτσι, οφείλουν όλοι με πρώτο το υπουργείο Παιδείας να λάβουν άμεσα μέτρα παντού.
Τα σχολεία πρέπει να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης και μεγάλης στήριξης…

Ετικέτες

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *