«Μαγειρείο» αναξιοκρατίας και «χειρουργεία» στις επιλογές Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά!

Σάλο έχουν προκαλέσει οι κρίσεις Διευθυντών στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Πειραιά, καθώς καταγγέλλονται ανοιχτά αναξιοκρατικές επιλογές και «όργια» στη βαθμολόγηση μέσω προσωπικών συνεντεύξεων!
Ήδη, γίνεται λόγος για «απόλυτο θρίαμβο του κομματισμού, της πελατειοκρατίας, της ευνοιοκρατίας και των συναλλαγών», με ευνοημένους καθηγητές του ΣΥΡΙΖΑ σε… αγαστή συνεργασία με τη Ν.Δ!
Το πρώτο θύμα αυτού του… «χειρουργείου», ήταν ο πετυχημένος Διευθυντής του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, που αν και στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά… κατακρεουργήθηκε!
Γράφει ο ίδιος σχετικά:

Συγκρούστηκα με συντεχνίες στο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους γονείς του ΕΠΑΛ, αλλά και τους πολίτες από τον δήμο Κορυδαλλού και τους άλλους δήμους για τα δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης τους στο Γονείς Επαλ κορυδαλλού
Μηνύματα που δείχνουν την αγωνία τους για το μέλλον του σχολείου αλλά και την αγανάκτηση τους για τον τρόπο που εφάρμοσε η διοίκηση στην αξιολόγηση των υποψηφίων διευθυντών σχολείων της περιοχής του Πειραιά.
Αλλά και μηνύματα διαμαρτυρίας για τη δίωξη μου, όπως και άλλων διευθυντών, και την απομάκρυνση μου απο το ΕΠΑΛ, λόγω του ότι συγκρούστηκα με τις συντεχνίες, αφού πάντα έβαζα τη δημόσια παιδεία πάνω από τα συμφέροντα τους.
Έχω τη γνώμη οτι τέτοιες διώξεις βλάπτουν και υπονομεύουν τη δημόσια παιδεία.
Αλλά σ’ιγουρα βλάπτουν και αυτούς που καθοδήγησαν, εκτέλεσαν ή σιώπησαν, όπως θα δείξει το μέλλον, αργά ή γρήγορα.
Εσείς είστε, όμως, οι καταλληλότεροι αξιολογητές του έργου μου στο ΕΠΑΛ, γιατί εσεις ξέρετε καλύτερα απ” όλους τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζαμε απο κοινού.
Παρ” όλα αυτα καταφέραμε με τη βοήθεια και της Δημοτικης Αρχης, να κάνουμε το ΕΠΑΛ ένα απ” τα μεγαλυτερα, καλύτερα και ασφαλεστερα σχολεία της χώρας.
Εδω και 17 χρόνια μας εμπιστεύεστε για την εκπαίδευση και την ασφάλεια των παιδιών.
Αυτή είναι η πιο ακλόνητη, η πιο έγκυρη απόδειξη της προσφοράς μου στην εκπαίδευση.
Δεν θα επιτρέψω στη πίκρα, που δικαιλογημένα με κατέχει, να με αδρανοποιήσει.
Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας, στα παιδιά μας και στο σχολείο μας, από όποια τυχόν θέση ευθύνης έχω στο μελλον και με όποιον τρόπο μπορώ.

Σας ευχαριστώ και πάλι!
Γρηγόρης Γουρδομιχάλης

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΜΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΝΙΚΟ ΜΟΥΜΟΥΡΗ

Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη, Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, επικεφαλής « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»

Σαν Δημοτικός Σύμβουλος κοντά 30 χρόνια και ως πρώην Αντιδήμαρχος επί σειρά ετών στον πρώην Δήμο Κερατσινίου και νυν Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας και μάλιστα με αρμοδιότητα ανάμεσα στα άλλα και τα θέματα Παιδείας δηλώνω οργισμένος και αηδιασμένος από όσα καθημερινά πληροφορούμαι για τα νοσηρά φαινόμενα κατά τις διαδικασίες ανάδειξης διευθυντών σε μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή του Πειραιά. Άξιοι λειτουργοί παραγκωνίστηκαν, εκπαιδευτικοί με πλούσια τυπικά προσόντα και πολύχρονη προσφορά στην Εκπαίδευση αντιμετωπίστηκαν σκαιότατα, σκανδαλώδεις καταστάσεις και πριμοδοτήσεις έγιναν μέσω των συνεντεύξεων. Μιλάμε για τον απόλυτο θρίαμβο του κομματισμού, της πελατειοκρατίας, της ευνοιοκρατίας, των συναλλαγών, με βασική ευθύνη και συντονισμό του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Νίκου Μουμούρη.

Είναι πολύ χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ανάδειξης του Διευθυντή του Εργαστηριακού Κέντρου Δραπετσώνας κ Πολύδωρου Σταυρόπουλου, ενός ανθρώπου με πλούσια τυπικά προσόντα, μεταπτυχιακό, συγγραφική δραστηριότητα και εμπειρία 20 ολόκληρων χρόνων σε θέση Υποδιευθυντή και Διευθυντή. Είναι ο Διευθυντής που τόλμησε να έρθει σε κόντρα με την αυθαιρεσία του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής Κερατσινίου-Δραπετσώνας με τη ανοχή του Νίκου Μουμούρη και συνδικαλιστών, για τον τρόπο που γινόταν η κατανομή των ποσών για τις λειτουργικές δαπάνες στα σχολεία με προσφυγές στον Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και την Επιτροπή του 152, για να δικαιωθεί πανηγυρικά. Στα τυπικά προσόντα συγκέντρωσε 16,30 μόρια έναντι 13,50 μόρια του συνυποψήφιου του από το Εργαστηριακό Κέντρο Δραπετσώνας και υποδιευθυντή του. Στην συνέντευξη λοιπόν ο Διευθυντής πήρε κάτω από την βάση 3,88 ενώ ο δεύτερος διέπρεψε με 6,70 τον οποίον συναντάμε και στα τελευταία ψηφοδέλτια του ΣΥΝΕΚ!

Έτσι βρέθηκε ο Διευθυντής με τα πλούσια τυπικά και ουσιαστικά προσόντα πίσω από τον Υποδιευθυντή του! Αυτά στην Ελλάδα της αλλαγής εποχής, στην Ελλάδα του 2017.

Νοιώθω αηδία για όλη αυτή την μεθόδευση που πρέπει να την πληροφορηθούν οι γονείς και η κοινωνία για να καταλάβουν πως η Κυβέρνηση (διορίζει 5 στους 7 της επιτροπής επιλογής διευθυντών), ο ΣΥΡΙΖΑ ( όσοι υποψήφιοι με το συνδικαλιστικό ψηφοδέλτιό του διεκδίκησαν θέση διευθυντή πήραν εντελώς τυχαία άριστα ) συνδικαλιστές κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι της ΔΑΚΕ που επιβιώνουν δια της προσκολλήσεως καταστρέφουν την Εκπαίδευση. Για να μάθουν όλοι πως αντιμετωπίζουν την Εκπαίδευση και επομένως την πρόοδο των παιδιών τους . Για να δουν και να αντιληφθούν το μήνυμα υποκρισίας, αναξιοκρατίας, συναλλαγής που περνάνε. Ο κ. Μουμούρης ήταν ο αρχιτέκτονας αυτής της αρρωστημένης διαδικασίας. Ταυτόχρονα αναδεικνύεται σε μοιραίο άνθρωπο ιδιαίτερα για την Τεχνική Εκπαίδευση αφού σιωπηρά προώθησε την κατάργηση ειδικοτήτων στη Δραπετσώνα με την σιωπή του Δημάρχου και του Διευθυντή του ΕΠΑΛ και συνδικαλιστή κ Χαρακλιά να δημιουργούν τουλάχιστον ερωτηματικά.

Το παράδειγμα του κ. Πολύδωρου Σταυρόπουλου δεν είναι το μοναδικό. Υπάρχουν πολλά ονόματα ανθρώπων που υποβαθμίστηκαν με παρόμοιες κατάπτυστες διαδικασίες επειδή δεν ήταν αρεστοί ή επειδή προηγούταν η ικανοποίηση ημετέρων με πολύ χαμηλά προσόντα. Θα επανέλθω και με άλλα στοιχεία, αλλά δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο όνομα του φίλου, συναδέλφου στην Αυτοδιοίκηση, έμπειρου εκπαιδευτικού και διευθυντή του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού με 650 μαθητές Γρηγόρη Γουρδομιχάλη που είχε την ίδια τύχη.

Θα επανέλθω, αλλά δεν μπορώ παρά να αναφωνήσω:

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΘΛΙΟΙ ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ! ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ. ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΚΑΘΕ ΘΕΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ
.
ΚΥΡΙΕ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ, ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΞΕΚΙΝΕΙΣΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ. ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΟΥΜΟΥΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΙ, ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΠΛΗΝ ΟΣΩΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΜΑΖΙ.

Ετικέτες

Δεν βρέθηκα Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *