Καρατομούνται οι «ανεπιθύμητοι» διοικητές Τζαννείου, Μεταξά και Γενικού Κρατικού Νίκαιας

Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να αλλάξει μέχρι το τέλος του χρόνου τους Διοικητές των Νοσοκομείων, προφανώς για να τοποθετήσει δικά της στελέχη.
Έτσι, θα απομακρυνθούν και οι Διοικητές των τριών Νοσοκομείων του Πειραιά, του Τζαννείου, του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και του Μεταξά.
Να σημειωθεί πάντως, ότι ο Διοικητής του Αντικαρκινικού Μεταξά, Νίκος Βλαχάκος, έχει ήδη θέσει στη διάθεση του υπουργείου την παραίτησή του, αμέσως μετά την αλλαγή κυβέρνησης, τον Φεβρουάριο, -πρόλαβε δηλαδή κάθε εξέλιξη- ενώ στο Τζάννειο είναι σήμερα ο Χρήστος Παπαχρήστος και στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο Κώστας Πεταλάς, κατά γενική ομολογία, πετυχημένοι και οι τρεις στη δουλειά τους…

ΑΝΕΜΕΝΟΝΤΑΙ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ

Σχετικό ρεπορτάζ για τις καρατομήσεις που έρχονται, δημοσιεύει το καλά πληροφορημένο ygeiapress.gr:

Καρατομήσεις διοικητών προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολλάκης, αφού όπως είπε οι περισσότεροι δεν πέρασαν …την αξιολόγηση. Όπως ανακοίνωσε μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός, εντός του Νοεμβρίου, την «πόρτα εξόδου» από το ΕΣΥ θα δει η πλειοψηφία των σημερινών διοικήσεων των δημόσιων νοσοκομείων. Σύμφωνα με τον κ. Πολλάκη, έχει ήδη ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των διοικητών και των υποδιοικητών από τις υγειονομικές περιφέρειες και άμεσα θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους οι περισσότεροι, καθώς – πρόσθεσε- το σύστημα πρέπει να διοικηθεί.
Στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα οριστούν και τα νέα διοικητικά συμβούλια των νοσοκομείων ενώ αμέσως μετά θα συγκροτηθεί επιτροπή αξιολόγησης των νέων διοικητών που θα στελεχώσουν το ΕΣΥ. Θα προηγηθεί ανοικτή πρόσκληση προς τους ενδιαφερομένους.
Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας επανεξετάζει τα κριτήρια αξιολόγησης των διοικήσεων του ΕΣΥ, με στόχο την ένταξη και νέων κριτηρίων που θα «πριμοδοτούν» τους διοικητές πέραν των σημερινών ποσοτικών κριτηρίων. Τα νέα κριτήρια, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ποιοτικά και θα αφορούν την συμπεριφορά των διοικήσεων (με την εφαρμογή ψυχομετρικών τεστ). Μάλιστα για τους διοικητές που καπνίζουν εξετάζεται η εφαρμογή «ποινής».

Ετικέτες

Δεν βρέθηκα Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *