Ας πάρει ο καθένας την ευθύνη του

Του Ζαχαρία Ζούπη 

Zούμε τελικά τον απόλυτο παραλογισμό. Ο Πρωθυπουργός δήλωνε ότι αν δεν συμπεριληφθεί αναφορά για το περίφημο κοινοτικό κεκτημένο ( αμφιβάλω αν καταλαβαίνει τι εννοεί ) στην διακήρυξη της Ρώμης, θα τους κάνει όλους στην Ευρώπη να τρέμουν.
Ο Γιούνκερ του είπε ότι εφαρμόζεται και στην Ελλάδα και ο Α.Τσίπρας επέστρεψε, δεν αναφέρθηκε σ’ αυτό, αλλά έκανε μια νέα βαρυσήμαντη δήλωση: « Εγώ δεν θα υπογράψω για Εργασιακό Μεσαίωνα ».Μάλλον δεν ξέρει ότι ο εργασιακός Μεσαίωνας είναι ήδη εδώ στα δύο χρόνια που κυβερνά. 1,5 εκατομ. άνεργοι, μισθοί 300 ευρώ, εργαζόμενοι με μαύρα ασφαλώς ανασφάλιστοι , 300.000 επιχειρήσεις που χρωστάνε στα ασφαλιστικά Ταμεία , εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που πληρώνονται κάθε τρεις και τέσσερεις μήνες, νέοι επιστήμονες που τρέχουν να φύγουν από την χώρα .Τι να είναι άραγε αυτά κατά τον τέως ακτιβιστή που θα έσκιζε τα Μνημόνια; Μήπως δείγματα « εργασιακής Αναγέννησης; ».
Όλα αυτά δε που έχει συμφωνήσει για την μείωση του αφορολόγητου , την παραπέρα μείωση των συντάξεων ,τα δυσθεώρητα πλεονάσματα , τι είναι κατά τον Α. Τσίπρα; Μήπως το φουαγιέ του Παραδείσου; Τι ακριβώς μας λέει; Τι ακριβώς εννοεί; Μάλλον τίποτα. Κάτι όμως πρέπει να λέει μήπως και εμποδίσει την παραπέρα αποσύνθεση του Κόμματός του που αισίως βρίσκεται ήδη δεύτερο με 16,17 μονάδες διαφορά από την Ν.Δ και ακόμα δεν έχουν ψηφιστεί τα μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης.

Ας δούμε όμως ταυτόχρονα τις αντιδράσεις ενός άλλου βασικού επαναστάτη, του Π. Σκουρλέτη. Δήλωσε πριν λίγες μέρες πολύ κατηγορηματικά, ότι δεν μπορεί να « ξεπουληθεί » η ΔΕΗ , γνωρίζοντας προφανώς τι συζητιέται στην διαπραγμάτευση .Ωστόσο, μεγάλες κουβέντες λέει, λίγο αυτοκριτική δεν κάνει. Επί Υπουργίας του ( είχε προηγηθεί και η συμβολή του Π. Λαφαζάνη ασφαλώς ) η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ που ανερχόταν στα 2,5 περίπου δις. ευρώ έχει φτάσει τώρα γύρω στα 650 εκατομ. ευρώ ! Μιλάμε για τρομερή υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της από ένα στέλεχος που ανάμεσα σε άλλα ψήφισε τη εκχώρηση όλης της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο για 100 χρόνια !!! Ο ίδιος δε προτίμησε να δεσμευτεί η ΔΕΗ να παραχωρηθεί το 40% της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε ιδιώτες εντελώς τσάμπα ,απορρίπτοντας μετά καταγγελιών το σενάριο της « μικρής ΔΕΗ » που θα περιλάμβανε πώληση μονάδων από την οποία θα κέρδιζε το δημόσιο αρκετά δις. ευρώ για επενδύσεις . Μιλάμε για ωμή κοροιδία και για ζημιά κατά της χώρας και της ΔΕΗ που την έφτασαν στην χρεωκοπία για να « πουλήσουν » ιδεολογία και εκδούλευση στους συνδικαλιστές .Πολιτικό και οικονομικό έγκλημα…

Πάρτε τώρα αυτούς τους δύο και αναρωτηθείτε συνολικά για τον ΣΥΡΙΖΑ : Μπορούν αυτοί να κλείσουν την αξιολόγηση; Μπορούν να οδηγήσουν την χώρα στην ανάπτυξη και στην έξοδο από το 3ο Μνημόνιο μέσα στο 2018 που σημαίνει έξοδο από τις αγορές; Ούτε για αστείο.Καταστροφή μόνο μπορούν να φέρουν . Ήδη μας χρέωσαν 85 δις.ευρώ και τα capital controls με τους εγκληματικούς χειρισμούς του 2015.Ήδη παρατείνουν την ύφεση και φέρνουν την ασφυξία στην αγορά ,οδηγούν τις Τράπεζες σε νέες περιπέτειες και την κοινωνία σε απόγνωση και απελπισία με την μεθόδευση για την δελυτερη αξιολόγηση . Προσθέστε σ΄αυτά την προσπάθεια να κρατηθούν στην εξουσία, προσπάθεια που συνδέεται με τον στόχο να περιοριστεί στο ελάχιστο η θητεία της επόμενης Κυβέρνησης με το δεδομένο ότι μέχρι το τέλος του 2019 θα έχουμε εκλογή ΠροΈδρου της Δημοκρατίας.

Θα τους επιτρέψουν οι δυνάμεις της Μεταρρύθμισης και της σταθερής προσήλωσης στην ευρωπαική προοπτική να συνεχίσουν να παίζουν ,δίνοντας χώρο σε όσους παίζουν με την χώρα για να επιβιώσουν πολιτικά;
Ας πάρει ο καθένας την ευθύνη του …

Ετικέτες

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *